A legjobb játékok, amik visszaadták a WW II. borzalmait

83 évvel ezelőtt tört ki az emberiség történelmének legszörnyűbb és legtöbb halálos áldozatot követelő háborúja, amit az évek során már videójátékokban is átélhettünk.

Szerencsére egyre kevesebben emlékeznek rá elsőkézből. Ugyanis tegnaphoz képest 83 éve kezdődött a világ legtöbb áldozattal járó háborúja, a második világháború. Európában hivatalosan 1939. szeptember 1-jén tört ki (Japán és Kína között évekkel korábban kezdődött, ezt dolgozza fel az Ip Man című film is. Ip Man volt például Bruce Lee mestere is.), amikor Németország (és a Szovjetunió) lerohanta Lengyelországot. A folytatást valószínűleg mindenki ismeri. A hatása a mai napig nagy az európai társadalomra, de a világhatalmi szerepeket is nagyban meghatározza. Több, az akkori béketárgyalásokon meghatározott feltétel a mai napig életben van. Érdekesség, hogy hivatalosan a mai napig nem ért véget, ugyanis Oroszország és Japán között nincs lezárva maradtéktalanul a békeszerződés. Mivel egy sokakat foglalkoztató témáról beszélünk, rengeteg alkotás készült belőle. Ebből természetesen a videojátékok sem maradtak ki. Többségében természetesen FPS-ek, de különböző stratégiai címek is készültek szép számmal.

Az évforduló alkalmából a PC Guru csapata összeszedte, mely öt videojáték sikerült a legjobban, és egy toplista keretében bemutatja nektek az alábbi cikkben:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!