LoL: Ezért éri meg AP Varust játszani miden

LoL: Ezért éri meg AP Varust játszani miden

Szokatlan választás, de valamiért működik a középső ösvényen a mágikus sebzést építő Varus.

Dominálja eddig az LEC 2022-es nyári rájátszását a G2 Esports, ugyanis a Misfits Gaming után legyőzték a Rogue együttesét is, így már ott vannak a nagydöntőben. Hogy ki lesz caPsék ellenfele az szombaton dől el, az alsó ági fináléban a Rogue ütközik meg a Fnatickal. Ami egyelőre biztosnak tűnik, hogy kreatív választásokban nem igazán tudják felvenni a versenyt a tavaszi bajnokkal. A dán mides AP Varust választott a második meccsen, ami kicsit döcögött még az ösvényfázisban, de a csapatharcoktól kezdődően nem igazán lehetett megállítani, hiába kapott többször egy Xin Zhaót az arcába.

A G2-draft, ami meglepte a Rogue-ot

A Seraphine és Senna remekül bevált a nyitómérkőzésen, nem is gondolta úgy Dylan Falco, hogy változtatni kéne az alsó ösvényes stratégián. Midre azonban nem Azirt, hanem egy AP Varust választottak (Azirt elhozta a RGE first pickkel) caPs kezei közé, amely bár statisztikai mutatókban nem emelkedett ki, de megcselekedte azt, amit megköveteltek tőle a társak.

Miért működik az AP Varus miden?

A karakter két képessége (Blighted Quiver (W) és a Chain of Corruption (R)) erősödik, ha mágikus sebzést biztosító tárgyakat vásároltok neki. Természetesen az ulti is segít a burstölésben, de az alaptámadások és a W az, ami a fő sebzésforrása lesz a hősnek ebben az esetben. A damage maximalizálásához a Nashor's Tooth elengedhetetlen, ez az egyetlen olyan tárgy, ami jelentős mennyiségű támadási sebességet és AP-t ad egyszerre. CaPs Solo Queue-ban Riftmakert (extra AP, bónusz tényleges sebzés és omnivamp) és Rabadon's Deathcapet buildel második és harmadik tárgynak, így nagyon korán, jelentős mennyiségű AP-t tud felhalmozni.

Egyik hátránya Varusnak, hogy nagyon könnyedén büntethető még a legrövidebb ösvényen is, mivel menekülési képességei korlátozottak. Az első perceket túl kell vele élni bármi áron, hogy a középső szakasztól kibontakozhasson valódi alakjában. Másik hátránya, hogy a jelenlegi metában nem olyan egyszerű "egyhitelni" az ellenfeleket, mert több a HP, az armor és a magic resist. A 12.10-es durability patch óta szívósabbak lettek a hősök, ezért a "wombo combók" korszakának átmenetileg vége. Elég sűrűn látni olyan fightokat, amelyek akár percekig tartanak, így történhet meg, hogy Sivir, Zeri és a többi carry akár 8-10 ezer sebzést kioszt a meccsek ezen szakaszaiban. Varus sem retten meg, ha olyan helyzetbe kényszerül, ahol folyamatos alaptámadások + Q/alaptámadás + E kombókkal kell lebontani az ellenséget, mivel hatalmas mennyiségű támadási sebesség van a birtokában csak a Nashor miatt.

Rúnák tekintetében a Hail of Blades és a First Strike a két legjobb választás Varusra, nem igazán éri meg a Precision-ágról keystone-t választani. Mivel a mágikus sebzés a build alapja, ezért a Sorcerer's Shoes többet ér a lövészen, mint az Ionian Boots of Lucidity. Ha kell egy jól scale-elő, mid game-től veszedelmes poke-oló, AP-s karakter midre, aki kicsit kilóg a metából, akkor mindenképpen próbáljátok ki Varust. Szüksége van frontline-ra, valamint az sem árt, ha képes a csapat minél jobban elnyújtani a harcokat, de ha ez a két feltétel adott, akkor nagyjából hasonló sebzést tud kiosztani, mint egy Azir.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kipróbáltad már valaha az AP Varus midet Riftmakerrel?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.