A játék sikerét látván elkészítik a The Mortuary Assistant filmadaptációját

A játék sikerét látván elkészítik a The Mortuary Assistant filmadaptációját

Mindössze egy hónappal a DreadXP eddigi legsikeresebb horrorjátékának megjelenése után bejelentették a film előkészületeit és rendezőjét.

Nem kellett sokat várni erre a bejelentésre, ugyanis tényleg elkészül A Mortuary Assistant mozifilm. Erről sajtóközleményben számolt be a horrorjáték-specialista DreadXP. A DreadXP és anyavállalata, az Epic Pictures Group – amely nem áll kapcsolatban az Epic Games-szel – készíti a filmet, aminek az alapját a DarkStone Digital által fejlesztett és a DreadXP által kiadott Mortuary Assistant adja. A játék élőszereplős adaptációjának egyelőre nincs megjelenési dátuma, de a DreadXP szerint Jeremiah Kipp (Draw Up and Stare, Slapface) ül majd a rendezői székbe.

„Van egy csendes, ámde nyugtalanító intenzitása a The Mortuary Assistantnek, ami belopja magát a játékos szívébe, azt az érzést keltve, hogy bármelyik pillanatban történhet valami szörnyűség. Az adaptáció elkészítésével szerettem volna megünnepelni az összes játékot, ami valaha is megrémített engem és ehhez egy különleges darabot kerestem. Tisztelegve a hátborzongató világ megalkotója, Brian Clarke (DarkStone Digital) előtt.”

A The Mortuary Assistantsban egy kórboncnokot alakít a játékos, aki éppen frissen végzett egy főiskolán és máris új melót talált magának. Szimpla rutinmunkának tűnik, hiszen csak meg kell vizsgálni az elhunytakat, majd minden új információt fel kell vinni a számítógépen található adatbázisba. A probléma csak az, hogy eközben néhány démon is meglátogatja ifjú főhősünket. Ez tehát nem egy tipikus ravatalozó és ugyanolyan végigjátszás sem igazán lehetséges, ugyanis az egyik dolog, ami megszerette a játékosokkal a The Mortuary Assistant-ot, az a felépítése, amely éppen annyit változik minden egyes játék során, hogy a DreadXP ígérete szerint soha nem fogja senki biztonságban érezni magát. A játék egyébként alig egy hónapja, 2022. augusztusában jelent meg és az Epic Pictures Group vezérigazgatója, Patrick Ewald elmondása szerint máris a DreadXP egyik legsikeresebb játékává vált.

Jó alapul szolgálhat egy filmnek, de azért várjuk ki a végét, hogy mit sikerül majd összehozni belőle, mert ugye tudjuk, hogy ami működik egy videójátékban, az gyakran nem áll össze a vásznon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!