TFT Mid-Set: Érkezik az Uncharted Realms

TFT Mid-Set: Érkezik az Uncharted Realms

Akkor induljon a 2. félidő!

Az utóbbi pár hét a Teamfight Tactics életében nem arról szólt, hogy mindenki csak ezzel játszott. A nagyobb streamerek, mint Soju és Milk alig, vagy egyáltalán nem streameltek. Gyakorlatilag elmondható, hogy egy kicsit leült a játék. De már csak egyet kell aludni, hiszen holnap élesedik a 7.5-ös frissítés, az Uncharted Realms.

Persze ez a kör nem lesz igazán nagy dobás, hiszen nem a teljes szettet cserélik. Nagyjából 20 figura nyugdíjba ment és velük együtt a Revel szinergia is a polcra kerül. De helyette jönnek a Lagoon és Darkflight egységek, illetve ami talán a legfontosabb, hogy a Dragon Origin rework is az újítások között szerepel. Ez annyit jelent, hogy a fejlesztők már nem akarnak korlátok közé szorítani minket. A szinergia már nem akkor izgul, amikor egy sárkány van a páston, hanem jön a minél-több elv. Azaz mostantól lehet vertikális kompozíciót építeni csak sárkányokból. Az eddigi mechanika, hogy a sárkányok 3 egységnek számítanak egy szinergiához nem változik, viszont a sok sárkány után most extra dolgokat kapunk.

  • 1: +500 életerő
  • 2: +20 Armor és MR
  • 3: +10% sebzés
  • 4: +1 figuralimit
  • 5: +10 % Támadási sebesség

Ha pedig már van értelme sárkányokat felvonultatni, akkor a fejlesztők itt is meghúzták a lehetőségek tárházát. A már meglévő legendás szörnyetegek mellé még kaptunk egy csomagot. Kezdésnek van Nomsy, aki most nem extra egység, hanem a boltból megvásárolható. Rajta kívül pedig ott van Zippy, aki ugyanabba a fajba tartozik, mint Kled haverja Skarl. Ők ketten szintén sárkányok lesznek és rájuk is érvényes a dupla slot szabály, az áruk viszont csak 6 arany, ami miatt ők is a kék egységek közé tartoznak. De rajtuk kívül találkozunk Swain felturbózott sárkány változatával, jön a Lagoon dragon Sohm és Terra, akinek a tankossága annyira erős, hogy még más figurákat is megvéd. 

A másik hangsúlyosabb változás a Treasure Dragon esetében jön elő. Itt találkozik a Rend és a Káosz, hiszen az átlagos 4-7-es kör mellett jön az Order és Chaos változat. Az első esetében mindig nagyon király dolgokat találunk, köztünk Radiant tárgyakat is, viszont a másik véglet sokkal kaotikusabb. Itt az ölünkbe pottyanhat valami hihetetlen kincs, arany hegyekkel együtt, de ugyanannyi esélye van annak, hogy az egész csak egy közepes valami lesz. Viszont a TD típusa mindenkinek ugyanaz lesz. Az esélyek alapján pedig minden nagyon közel van, szóval a különböző meccsekben arra érdemes számítani, hogy mindent is dob majd a gép.

Elnézve a PBE játékokat és persze figyelembe véve a nagyobb közvetítők véleményét, érdekes váltást kapunk majd. Úgy tűnik, hogy sokkal több olyan figura van, akire fel lehet aggatni a legjobb sebző tárgyakat és le tudják hozni a köröket. Ez pedig, ahhoz vezethet, hogy több olyan kompozíció is lesz, ami bőven működhet. Nem arról szól majd minden ranked meccs, hogy van két működőképes szinergia és mindenki arra épít. Persze ezt majd akkor hisszük el, ha látjuk, de egyelőre lehet bizakodni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!