LEC: Elyoya reagált azokra a vádakra, amik szerint a MAD Lions nem érdemli meg a világbajnokságot

LEC: Elyoya reagált azokra a vádakra, amik szerint a MAD Lions nem érdemli meg a világbajnokságot

A MAD Lions dzsungelese megérti a kritikákat, de a szabályokat nem ő találta ki.

MAD Lions nem nyert egyetlen best-of-five sorozatot sem a 2022-es LEC Summer Split rájátszásában, mégis kvalifikálta magát a 2022-es világbajnokságra, miután a negyedik helyen végzett. Ez a közösség egy részét eléggé felháborította, sokan úgy gondolják, hogy az oroszlánok nem érdemlik meg a vb-szereplést, mert nem harcolták ezt ki. Ez önmagában nem igaz, ugyanis ehhez kiválóan kellett teljesíteniük az alapszakaszban, így inkább a lebonyolításra kellene haragudni. Hasonló véleményen van az együttes spanyol dzsungelese, Javier "Elyoya" Prades Batalla is.

„Nem hiszem, hogy megérdemelnénk a világbajnokságra való kijutást. Szeretném kivívni azt, amit nem tettünk meg. Nekem sem tetszik, hogy úgy kvalifikáltam magam, hogy egyetlen Bo5-öst sem nyertem. Nem hiszem, hogy ez bárkivel szemben is igazságos lenne, még velünk szemben sem. Azonban a rájátszás lebonyolítása a hibás ezért, arról pedig mi nem tehetünk. Elveszítettünk két Bo5-öt, és mégis megyünk a világbajnokságra, nem tudunk változtatni rajta. Mit tehetünk?" – kérdezte Elyoya.

Amit meg tud tenni a MAD, hogy a lehető legjobban felkészül a világbajnokságra, ahol a világ legjobb csapatai ellen megmutathatják, hogy helyük van a mezőnyben. Ami pedig segíti a helyzetüket, hogy amennyiben megynerik a play-in csoportjukat, akkor jó pár meccs vár rájuk, mielőtt egyáltalán esélyük lenne arra, hogy Bo5-öt játszhassanak. Az alapszakaszban láthattuk, a Bo1-ek során még nem nagy a baj.

A 2022-es vb szeptember 29-én kezdődik, a döntőt pedig november 5-én rendezik. A MAD Lions a play-inben kezdi meg szereplését, csak úgy mint az LEC harmadik helyezettje. A két döntős a főtábláról indul majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted eljut a csoportkörbe a MAD Lions a vb-n?

  • 40 %
  • 60 %