D23 Expo: Beúszott A kis hableány élőszereplős adaptációjának előzetese

D23 Expo: Beúszott A kis hableány élőszereplős adaptációjának előzetese

A film bemutatóját 2023. május 25-én tartja a Disney Magyarországon. 

A Disney jó pár éve igyekszik már azon, hogy a klasszikus rajzfilmjeit élőszereplős adaptációkká gyúrja át, ennek köszönhetjük például a John Favreau gondozásában készült A dzsungel könyvét, Guy Ritchie Aladinját, vagy a rendkívül jól sikerült Cruellát. A mozirajongók alapvetően elviselik ezeket az alkotásokat, habár a Hófehérke remake-be páros lábbal szállt bele az internet, mivel sokak véleménye szerint a kosztüm gagyi, a színésznő meg nem feltétlenül illik a szerepre. 

Ugyan ebben a cipőben jár egyébként az élőszereplős A kis hableány film is, mivel a Disney az afroamerikai  Halle Baileyt választotta Ariel szerepére. Az internet népe persze szépen kiakadt, mondván a stúdiónak csak megfelelési kényszere van és feleslegesen erőlteti a „blackwashing" jelenséget, ami nagyjából annyit jelent, hogy kifejezetten színesbőrű színészeknek adják a korábban megalkotott karakterek szerepeit. A körülmények ellenére a színésznő állja a sarat és a rasszista támadások hadát, így büszkén lépett ki a D23 Expó színpadára, ahol ováció fogadta a közönség részéről.

Az interjúk mellett a Disney bemutatta a film első kedvcsinálóját is, amiben nem csak a tenger varázslatos világa tűnik fel, de a Bailey is feltűnik hableányként, ráadásul a videó végén még csodálatos hangjában is gyönyörködhetünk. Ha kíváncsiak vagytok az előzetesre, indítsátok el az alábbi videót!

Ti várjátok már a film premierjét? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!