Twitteren esett egymásnak Elon Musk és Neil Gaiman a The Rings of Power miatt

Twitteren esett egymásnak Elon Musk és Neil Gaiman a The Rings of Power miatt

Neked hogy tetszik eddig a The Rings of Power?

25 milliós, rekordnagyságú nézettséget produkált a The Lord of the Rings: The Rings of Power dupla epizódos nyitánya az Amazon Prime Video platformján. A kritikusokat szinte egyöntetűen megnyerte a sorozat és sok rajongónak is elnyerte a tetszését, de sokan vannak azok is, akik nem tudnak elvonatkoztatni a könyvek idővonalához képest történt változtatásokon, sőt, sokaknak még egyes karakterek is szúrják a szemüket, pusztán a bőrszínük miatt. Nem szabad, hogy ennyire zárkózottak legyünk, a sorozat tisztelettel nyúl Tolkien alapjaihoz és megtartva azokat, próbál valami újat is mutatni.

Az eddigi részek alapján működik is, de még mindig csak három epizódot láthattunk, nem szabad még messzemenő következtetéseket levonnunk. Ahogy abba a hibába se essünk, hogy más véleménye miatt ítéljük el a szériát. A világ egyik legnépszerűbb embere, Elon Musk sincs elragadtatva a sorozattól, de a háttérben jóval több bújhat meg, mint azt gondolnánk és rosszindulatú megjegyzéseit már helyre is tették!

Musk a férfi karakterekbe kötött bele, elmondása szerint az első két részben minden férfi szereplő bugyuta, féleszű, gyáva, egyedül Galadriel kapott értékelhető személyiséget. Ezt akár éles kritikának is vehetné az Amazon, ha nem tudnák, hogy Musk és Jeff Bezos között már jó ideje húzódik a vita, ahol csak tudnak beleállnak egymásba, nincs ez másként a The Rings of Power esetében sem.

Szerencsére a Twitter népe megidézte a legendás Neil Gaimant (Stardust, Good Omens, Sandman), aki alaposan helyre is tette Muskot.

„Elon Musk sem kérte ki a véleményemet, hogy miként veszítse el a Twitter felvásárlását, én sem kérek tőle filmes, tévés vagy irodalmi kritikáért."

Bár az tény, hogy a The Rings of Power egyelőre nem tökéletes, az is biztos, hogy az állás Gaiman - Musk, 1:0.

Ezt olvastad már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!