LoL: Szuperarénát épít a világbajnoki címvédő

LoL: Szuperarénát épít a világbajnoki címvédő

A rajongók magukba szívhatják a Super-E kultúrát.

A világbajnoki címvédő világbajnok arénát érdemel. Legalábbis a kínai EDward Gamingnél biztosan így gondolják. A 2021-es League of Legends Worlds győztese ugyanis bemutatta egy új esport-stadion terveit. Az aréna a Shanghai International NCC&E (New Cultural and Creative Esports) Center nevet kapta, és Shanghaiban épül.

Az e-sportközpont elindításával az EDG azon kevés szervezetek közé fog tartozni, amelyek saját otthonnal rendelkeznek. Hasonlóval az MSI-győztes Royal Never Give Up is rendelkezik, csak ő a fővárosban, Pekingben. A központ lehetővé teszi majd a rajongók számára, hogy belemerüljenek az esport világába, a szervezet pedig arra törekszik, hogy létrehozza az általa "Super-E"-nek nevezett kultúrát.

A helyszín Sanghaj Minhang kerületében lesz, és teljes egészében a Chaojing Group, más néven SuperGen építi, amely az EDG anyavállalata. A teljes terület több mint 50.000 négyzetméteres lesz. A SuperGen Arena esport létesítmény két stadiont fog tartalmazni, az egyiket "Super-E-Sport" és a másikat "Super-Show" néven. Az első egy 10 000 négyzetméteres, 3000 fő befogadására alkalmas épület lesz, és ez lesz a nemzetközi versenyek fő helyszíne. Emellett kisebb koncertek, divatbemutatók és egyéb sportversenyek rendezésére is használható lesz. A "Szupershow" viszont az EDG hazai pályája lesz, amely 1000 fő befogadására lesz alkalmas, és elsősorban a csapat mérkőzéseire használják majd. Az szervezet egyéb multifunkcionális közösségi terek kialakítását is tervezi az arénában, többek között bevásárlóközpontot, irodákat, éttermeket, szállodákat, mozikat, étkezdéket, egy extrémsport-parkot, sőt még egy ökológiai kertet is. 

Amennyiben a projekt megvalósul, a SuperGen Aréna a globális esport-ipar egyik legnagyobb egyedi beruházási projektje lesz. A kezdeti beruházás 720 millió dollár volt, a teljes projekt várhatóan meghaladja az 1,4 milliárd dollárt. Az építkezést jövőre kezdik meg, és 2025-ig szeretnék befejezni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked kinek a központja tetszik a legjobban?

  • 14 %
  • 14 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 29 %
  • 43 %
League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.