Esport1 podcast - videójátékos feldolgozások régen és most - a múltban minden rosszabb volt?

Esport1 podcast - videójátékos feldolgozások régen és most - a múltban minden rosszabb volt?

Mára már annyi igényes és remek animációs sorozat és anime készül, hogy alig győzzük végig nézni őket. Nektek melyik a kedvencetek?

Feltűnő, hogy az elmúlt évtizedekben a videójátékokból készült filmek mennyire gyengére sikeredtek. Akad köztük egy-két érdekes és izgalmas alkotás, mint például a Mortal Kombat első része még 1995-ből, de a legtöbb ilyen mozin csak nevetünk, vagy már rég a feledés homályába veszett. Pedig számtalan remek történet vagy karakter van a virtuális térben, amiket méltó módon át lehetne emelni egy filmbe vagy sorozatba. Szerencsére az elmúlt években egyre inkább az animációs és anime filmek/sorozatok felé vették az irányt a készítők, ez pedig olyan parádés felhozatalt eredményezett, mint a Mortal Kombat Legends, az Emmy-díjas Arcane, a Castlevania, a Cyberpunk Edgerunners, de meg lehet még említeni a Persona sorozatot, Dota 2 animét vagy a Dragon's Dogmát.

Hogy miért működik jobban ez a műfaj, mintha nagyvászonra adaptálják ezeket a történeteket? Mikor jó valóban egy videójátékos sztori filmben vagy sorozatban? Mit kell tudni a japán kultúráról és az animék világáról? Érdemes-e szinkronnal megtekinteni ezeket az alkotásokat? Ezekről és hasonló témákról beszélgettünk a PIXEL Egyesület két oszlopos tagjával, Csépe "Leszko" Leventével és Bach "Allrond" Andrással.

Hallgasd meg a Spotify-on!

Ha szeretnétek még több adást meghallgatni, akkor mindenképpen keressétek fel az Esport1 podcast saját oldalát, ahol különböző témák várnak titeket!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!