LoL: G2 Jankos szerint ezek a legerősebb csapatok a Worldsön

LoL: G2 Jankos szerint ezek a legerősebb csapatok a Worldsön

Három együttes emelkedik ki az erdész szerint a Worlds-mezőnyből.

2022. szeptember 29-én elstartol az év legnagyobb League of Legends versenye, az idei Worlds. A világbajnokságon 24 csapat küzd meg a dicsőségért és a hatalmas pénznyereményekért, azonban vannak olyan együttesek, amelyek jobb esélyekkel várhatják a mérkőzéseket. A G2 Esports lengyel legendája, az elmisselt Nidalee-dárdák legnagyobb szakértője, Jankos elárulta, hogy szerinte mely csapatok a legerősebbek a VB-n.

Jankos tier listája, avagy így látja az erőviszonyokat a G2 junglere

Nem igazán van meglepetés az alsóbb szekciókban. A "wildcard" régiók továbbra sem győzték meg arról Jankost, hogy komolyan számolni kéne velük. A legalsó tierben ott szerepel a Chiefs Esports Club, a DetonatioN FocusMe, az Istanbul Wildcats, az Isurus, a LOUD és a Beyond Gaming. Őket előzi egy izgalmasabb blokk, ahol már ismerős nevekkel találkozhattok. A veterán dzsungeles szerint a legjobb 12 csapat közé nem fér be a 100 Thieves, az Evil Geniuses, a Fnatic, a MAD Lions, a CTBC Flying Oyster és a Saigon Buffalo.

Tier S, a legerősebb ötösök

Az abszolút legjobbak között a Gen.G, a JD Gaming és a Top Esports szerepel. A koreai bajnok elképesztően simán húzta be azt a régiót, amelyet tavasszal még a T1 és Faker dominált. Nem lehet félvállról venni a két LPL-gigászt, a nyári döntő két résztvevőjét sem. Tian és Kanavi már alig várja, hogy megmutassák a szkeptikusoknak Kína erejét.

Tier A, a majdnem legjobbak

Csak két klub neve került ebbe a rubrikába. A T1 ugyan nem tudott felnőni a Gen.G mellé nyáron, Zeus vezetésével a háromszoros világbajnok szeretne besöpörni egy negyedik címet is. Mellettük az EDward Gaming neve szerepel, akik címvédőként érkeznek a tornára.

Tier B, az első nem kínai-koreai csapat felbukkan

Még egy szinttel lejjebbre sorolta Jankos a DWG KIA-t és az Royal Never Give Upot. A 2022-es MSI győztese nem nyűgözte le az LEC-legendát, ahogy ShowMakerékkel kapcsolatban is vannak rossz érzései. Mellettük azonban ott van a Rogue, amely 3-0-zni tudta a G2-t óriási meglepetésre az LEC 2022-es nyári fináléjában.

Végül a Tier C, a középmezőny

A 9-12. helyezéseket jósolja előzetesen Jankos saját csapatának, a G2 Esportsnak. Az MSI elődöntőse, a nyári LEC ezüstérmese ettől függetlenül bármikor képes bombaformába lendülni, plusz a nemzetközi tapasztalat caPséknél sokat nyom a latban. A Fudge és Jensen vezette Cloud9 szintén idekerült, ahogy a GAM Esports és a DRX, a leggyengébb kínai-koreai ötös is.

Ti egyetértetek Jankos tier listájával?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 Esports döntőbe jut a 2022-es Worldsön?