Már nézhető a Star Wars: Andor a Disney+-on!

A Disney+ felületén ma, szeptember 21-én debütált az Andor első három epizódja. A sorozat a Star Wars világában játszódik: a Zsivány Egyes című film előzménysorozata, amely Cassian Andor történetét mutatja be.

Cassian Andort a Zsivány Egyes című filmben láthattuk először, 2016-ban, ahol a lázadók nagy veszteségek árán, de megszerzik a Halálcsillag terveit. Az Andor című sorozat a Zsivány Egyes előzménysorozata, visszaugrunk öt évet az időben és megismerhetjük Cassian Andor történetét. Az Andor egy öt éves szakasszal foglalkozik: ebben az öt évben a Birodalom megerősíti a hatalmát, bekebelezik a cégek által uralt bolygókat is, ezzel egy időben pedig szinte mindenhol felüti fejét a Felkelés.

„Kidolgoztuk a karakter múltját, egészen gyerekkorától kezdve. A Zsivány Egyesben Cassian Andor harcos, vezető, pilóta is egyben, és annyira elkötelezett, annyira szenvedélyes a lázadók ügyét illetően, hogy érdekelt hogyan jutott ide és hová tart. A  sorozatban mindent a karakterek által mutatunk be: valódi viselkedést, valódi gondokat, valódi döntéseket, a szereplők számára kihívást jelentő pillanatokat. Szerettük volna hitelesen elmesélni ezt a történetet ebben a hatalmas kalandsorozatban. Létre akartunk hozni egy elképesztő látványvilágot, azt a szinte kézzelfogható világot, ami az évek során felépült. Sőt, úgy éreztük mindezt még jobban ki tudjuk bővíteni. Volt egyfajta elvárás, hogy kellő mennyiségű akció és kaland legyen a sorozatban, ezért nem lehetett kicsiben gondolkozni. Az Andor fantasztikusan jó lett.” – mondta Tony Gilroy, a sorozat vezető írója és vezető producere. 

Diego Luna játssza Cassian Andort, aki egyben a sorozat vezető producere is. Diego Luna így nyilatkozott az Andorról:

„A sorozat szépsége, hogy kitart egy bizonyos szemlélet, nézőpont mellett. A sorozat egy bevándorlóról szól, valakiről, aki kénytelen távol élni onnan, ahová tartozik és sok év telik el, mire talál magának valamit, amiért harcolhat. A forgatásról szólva: helyben szólt a zene, tehát felvétel közben hallottam ugyanazt a zenét, amit a nézők is hallanak majd. Tele van érzelmekkel. A sorozat gyönyörű lett és nagyon jól meg van írva: egy forradalom tökéletes elbeszélése.”

A főbb szerepekben: Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller és Fiona Shaw. A vezető producerek Kathleen Kennedy, Tony Gilroy, Sanne Wohlenberg, Diego Luna és Michelle Rejwan. Tony Gilroy pedig az alkotó, a vezető író, producer és a showrunner is egyben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!