TACO: „Nem terveztem újra coldzerával játszani”

TACO: „Nem terveztem újra coldzerával játszani”

A 00Nation és a GODSENT felállásainak nyár eleji összeolvadásáról beszélt a legendás brazil játékos.

Nemrég a HLTV Confirmed podcastban tűnt fel a 00Nation irányítója, a Luminosity és az SK Gaming színeiben Major bajnokká váló TACO. A támogatójátékáról híres brazil az MIBR-os távozása után lett IGL. A GODSENTtel – a lehetőségeikhez mérten – lassan, de biztosan lépkedtek előre a ranglétrán. Mígnem egyszer csak a nyár elején át nem igazoltak a 00Nationhöz, ahová coldzerán kívül mindenki tőlük érkezett, még az edzői stáb is. TACO erről és még többről is beszélt az interjúban, a legfontosabb pontokat alább szemlézve olvashatjátok.

Miért igazoltak át a GODSENTből TACOék?

„Több támogatást kapunk a 00Nationtől. Nem mintha nem kaptunk volna a GODSENTtől, mert ők is mindent megtettek, amit tudtak. Voltak bootcampjeink, sokat utazhattunk, jól éreztük magunkat, de többet akartunk. Úgy éreztük, valami másra van szükségünk. [...] Nem a játékosok, nem én és nem is a szervezet akarta. Sok szervezettől kaptunk ajánlatokat, főleg NA-csapatoktól, és nem csak én, hanem a játékosaim is, szóval eljutottunk arra a pontra, ahol tennük kellett valamit, hogy együtt maradhassunk, mert a GODSENT nem egy nagy szervezet sok pénzzel, mint az NA orgok vagy néhány az EU-ban. Szóval, hogy együtt maradjunk és folytathassuk a projektet, muszáj volt átjönnünk, és elégedett vagyok a 00Nationnel, úgy érzem, ez a megfelelő hely. Legalábbis remélem.”

Régi nézeteltérések coldzerával

„Hogy őszinte legyek, nem terveztem újra coldzerával játszani, én csináltam a magam dolgát, azzal foglalkoztam, ami előttem van, nem terveztem ezt. Sok-sok éven át játszottunk együtt és több negatív dolog is megmaradt akkoriból, tudod? Szóval az első az volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, átbeszéljük, mi az, amit nem akarunk megismételni a múltból, mi nem volt jó szerintem, mit csináltunk rosszul akkoriban. Ez volt az első lépésem. Ahhoz, hogy én colddal játsszak ismételten, meg kellett oldani pár dolgot.”

Coldzera a másodlagos irányító

„Sokat beszélgettünk, elmagyaráztam neki a GODSENTben lefektetett rendszert, hogyan működünk, hogyan szeretünk csinálni dolgokat, és tetszett neki. A visszajelzései is nagyon jók voltak, sokat hozzá tud tenni a tapasztalatával a csapathoz, az irányadásával segít a srácoknak, mint másodlagos irányító. Nagyon jó volt ebben a szerepben FalleN mellett is annak idején, most két hónap közös játék után elmondhatom, hogy nagyon is élvezem.”

A coldzerával közös jövőről

„Nagyon keményen dolgozik, én is keményen dolgozom. Mindig a CS-ről beszélünk, mindig CS-t nézünk, mindig CS-t játszunk. Rengeteg órát beleteszünk a játékba. Amikor legutoljára ezt csináltuk, akkor sok sikerünk volt, szóval remélem, ismét ránk talál a siker.”

A 00Nation legközelebb október elején, az IEM Road to Rio amerikai RMR-ján játszik nagy versenyen.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!