Hirdetés

A S.W.I.N.E.-ra hajaz az újonnan bemutatott Warpaws RTS-videójáték

A kutyafáját és a macska rúgja meg. Ebben a játékban tovább folytatódik egy új köntösben a kutyák és macskák örök háborúja.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

BLAST Premier: Fall Groups 2022

NiP vs. Heroic

Esport1 Podcast

Kiszivárgott a GTA 6, kellemetlen helyzetben a Rocktar Games!

A videójátékok történelmének alighanem az egyik legnagyobb szivárgását veséztük ki!

Hirdetés

Legutóbb a 2000-es évek elején és közepén láthattunk igazán jó és minőségi stratégiai játékokat, de az azóta eltelt másfél évtizedben is akadtak kellemes darabok ebből a műfajból, viszont egyértelműen látszott, hogy leáldozóban van ennek a stílusnak. Egészen mostanáig.

Ki ne emlékezne a 2001-ben megjelent, magyar fejlesztésű S.W.I.N.E. videójátékra? Ebben a parádés RTS-ben a malacok és a nyulak konfliktusába kaptunk betekintést a Stormregion jóvoltából és az igazság az, hogy pokolian szórakoztatóra sikeredett. 2019-ben pedig megkapta a remaster verzióját is, a hírnek a pozitív fogadtatása pedig jelezte, hogy bőven van még kereslet az ilyesfajta játékokra. Annyit azért elmondtak a fejlesztők, hogy őket nem a fentebb leírt alkotás inspirálta, hanem leginkább a Bitmap Brothers Z általi rajongásuk késztette őket a Warpaws létrehozásában.

Alighanem ennek is köszönhető, hogy egyre-másra jönnek a stratégiai játékok – Men of War 2, Company of Heroes 3, Tempest Rising, Starship Troopers: Terran Command, Ratten Reich, hogy csak néhányat említsünk –, de közülük is az egyik legérdekesebb címnek a Warpaws tűnik. Ebben az újdonságban a kutyák és a macskák örök idők óta tartó harcába kapcsolódunk be. Nagyon hasonlít a játékmenete a S.W.I.N.E.-éra, annyi különbséggel, hogy itt inkább a rajzfilmes grafika dominál jobban, mintsem a realisztikusság, már ha lehet ilyenről beszélni egy ilyen cím kapcsán. A Warpaws-t a Slipgate Ironworks és a 2B Games fejleszti, legnagyobb örömünkre pedig egy játékmenettel dúsított előzetes is napvilágot látott már hozzá:

A Warpaws 2023-as év folyamán jelenik majd meg és már most lehet tudni, hogy 16 különleges, egyedi képességekkel megáldott egységtípusból válogathatnak a játékosok. A harci járművek mellett viszont most már gyalogságot is be lehet vetni a siker érdekében. Többféle környezetben csatázhatunk majd csapatainkkal, egyaránt lesznek sivatagos vagy havas pályák is például. A játék pikantériája, hogy saját javunkra fordíthatjuk a környezeti tényezőket, hiszen mondjuk egy befagyott tó jegét szétlőve elsüllyeszthetjük az ellenséget.

„A Warpaws kínálja számunkra a lehetőséget, hogy valóra váltsuk álmunkat, és reméljük, hogy ti legalább annyira élvezni fogjátok, mint amennyi örömet az elkészítése okozott nekünk." - nyilatkozták a fejlesztők a bejelentést követően.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés