EU Masters: Ott a történelmi magyar siker, Bluerzorék a fináléban!

Nem lehet megállítani a spanyol bajnok menetelését, bejutott az EUM-döntőbe a Team Heretics!

Nem bírt a francia bajnok a spanyol címvédővel, a Team Heretics Bluerzor és Jackspektra vezetésével bemasírozott a 2022-es Amazon European Masters döntőjébe. Ez az első alkalom a történelem során, hogy magyar játékos eljut ebbe a szakaszába Európa második legnagyobb LoL tornáján. Bluerzor 2019 nyarán már megjárta az elődöntőt, akkor azonban nem sikerült a MAD Lions mezében kiharcolni a finálét, tegnap azonban ez összejött neki a jövőre már LEC-ben harcoló együttessel.

LDLC OL vs Team Heretics (1-3)

Remekül indította a szériát a HRTS, Jackspektra Dravenjével az égvilágon semmit nem tudott kezdeni Exakick és Doss. 23 perc és néhány másodperc alatt dőlt is a tavaszi ezüstérmes Nexusa, nem volt egy súlycsoportban az első találkozón a két ötöst. Hasonlóan simán verte meg a második felvonásban az LDLC OL Bluerzorékat, így két stomppal a hátuk mögött várhatták az idézők a "Bo3-at".

A franciák nem igazán foglalkoztak azzal, hogy minden egyes alkalommal pickeli majd a norvég lövész Dravent, ha hagyják neki. Ez is az egyik oka volt annak, hogy a harmadik és negyedik mérkőzést is behúzta a Team Heretics. Az utolsó két összecsapás közül az első kifejezetten szoros volt, főleg úgy, hogy belopta az Elder Drake-et Yike. A "yikes" pillanat után gyorsan rendezte sorait a HRTS, majd egy Baron-erősítéssel a birtokukban szétzúzták az ellenséges bázist.

A hab a tortán a széria végét jelentő meccs volt, amikor 24 perc és 24 másodperc alatt egy újabb stompot láthattak a nézők. Jackspektra ismét elszabadult, 12-1-4-ben végzett, miközben majdnem 7000 arannyal vezetett Exakickkel szemben. Megérdemelten kapta a széria MVP-címét a fiatal ADC, akinek már nagyon kinéz egy LEC-szerződés.

Bluerzor négy meccsen négy különböző karakterrel keserítette meg a torna papíron legnagyobb esélyesének dolgát. A legjobb magyar dzsungeles remek hívásokkal segítette csapatát a hőn áhított győzelmek megszerzéséhez, igazi vezére volt a teamnek. A Team BDS Academynek a vasárnap 17:00-kor startoló döntőben vághat vissza a Team Heretics a csoportkörökben elszenvedett vereségekért. A mérkőzéseket természetesen magyar nyelven nézhetitek a lolesports.com felületén, az esport2tv Twitch-csatornán, valamint az Esport1.hu oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Jackspektra bekerül jövőre az LEC-be?