A CoD Modern Warfare II béta valójában videókártya nélkül is játszható

A CoD Modern Warfare II béta valójában videókártya nélkül is játszható

Kiderült, hogy nincs szükség dedikált GPU-ra a Modern Warfare 2 nyílt bétaverzió futtatásához, mivel az új Call of Duty integrált grafikus kártyával is jól működik.

A Call of Duty széria végre egy méltó folytatást kapott a Modern Warfare 2-vel, legalább az eddigi tesztek alapján erről regélnek a rajongók. Viszont amíg arra vár a közösség, hogy kiadják a teljes verzióját, addig egyesek különös kísérleteket végeznek ezzel a játékkal. Úgy tűnik például, hogy nincs szükség grafikus kártyára a nyílt béta kipróbálásához. Természetesen egy erős videókártya növeli a játékélményt, viszont ez az FPS látszólag jól működik egy ilyen nélkül, még akkor is, ha olyan hatást kelt ezáltal, mintha az eredeti MW2 Xbox 360-as változatát tolná az ember.

RandomgaminginHD egy videóban mutatta meg, hogy elég volt neki egy AMD Athlon 3000G – ami egy belépő szintű processzor még 2019-ből – a játék futtatásához. A benchmark tesztről pedig készített felvételt is és elmondása szerint a processzorba integrált GPU-nak és az AMD FSR-nek köszönhetően képes volt elérni a 30 képkocka/mp-es sebességet 720p-s felbontás mellett. Ez már csak azért is fura, hogy a YouTuber statisztikái némileg ellentmondanak a Modern Warfare 2 rendszerkövetelményeinek, mert az Infinity Ward szerint legalább 2 GB VRAM-mal rendelkező GPU-ra lesz szükség a játék elindításához.

Persze nem ilyen körülmények között szeretnének a legtöbben az új CoD-dal játszani, viszont ez jó hír azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a legújabb hardvereket vagy szimplán csak nem szeretnének kiadni rengeteg lóvét egy bivalyerős videókártyára, hiszen olcsóbb modellekkel is remek teljesítményt lehet elérni. Mindenesetre RandomgaminginHD GPU nélküli kísérletei igazolják, hogy a modern PC-s játékok esetében milyen fontos az optimalizáció. Végső soron viszont továbbra is azt tanácsoljuk, hogy érdemes egy erősebb grafikus kártya használatával belevágni a Modern Warfare 2-be a jobb élmény érdekében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!