Ezért tekinthető single-player videójátéknak a League of Legends

Ezért tekinthető single-player videójátéknak a League of Legends

Egyszerre 10 játékos harcol a pályán, de valójában a kapott élmény nem adja mindig vissza ezt a többjátékos hangulatot.

Kizárólag interneten keresztül, ember által irányított karakterek társaságában lehet kompetitív szinten játszani a League of Legendset, ezért mindenképpen többjátékos kategóriába kell sorolni. Nem mindig érződik azonban az éles meccseken, hogy ténylegesen a kommunikáció, a csapatösszhang, az átgondolt stratégia lendíti előre az együtteseket a győzelem irányába. Ha már éreztétek úgy, hogy igazából a LoL egy single player program, akkora az nem a véletlen műve. Az alábbiakban olvashattok pár olyan megközelítés, amely alapján nem feltétlen lehet ténylegesen multiként jellemezni a Riot MOBA-ját.

1. /mute all, avagy a némítás mindenkire

Mivel vannak sajnos toxikus idézők, ezért a /mute all parancs kifejezetten hasznos még abban az esetben is, ha ténylegesen nagy a tétje az adott összecsapásnak. Ha izoláljátok magatokat a többiektől, akkor gyakorlatilag nem kell azzal foglalkozni, hogy ember vagy mesterséges intelligencia kontrollálja a bajnokokat. Úgy kell hozzáállni a meccsekhez ebben az esetben, hogy magatokra vagytok utalva. Nincs cset, nincsenek pingek, nincsenek emote-ok. Csak ti vagytok és az ellenségek.

2. Az a bizonyos 1v9

Léteznek esetek, amikor konkrétan egyetlen játékos képes lehozni a mérkőzést. Tulajdonképpen szólóban megnyeri az összecsapást a társainak, mert annyira jól mozog a térképen. Itt szintén felmerül az egyjátékos mód, mint valós tulajdonság, mivel az ekkora előnyben lévő idéző érezheti azt, hogy egyedül tartózkodik a Szurdokban öt ellenféllel.

3. RPG-elemek

Gondoljatok bele, hogy miből áll a LoL. Farmoljátok a creepeket, folyamatosan gyűjtitek az aranyat, vásároljátok az egyre erősebb tárgyakat, lépegetitek a szinteket. Mintha egy RPG-ben lennétek. 

4. Amikor minden mindegy, csak játszani akarsz

A /mute allnak egy változata, avagy már a nap elején eldöntitek, hogy teljesen mindegy mi történik a hősválasztási és -tiltási fázisban, ti XY karakterrel játszotok. Nem foglalkoztok a metával, az ellenséges összeállítással, a szinergiákkal, egyszerűen csak kell nektek az az impulzus, amit a hősötök irányítása okoz.

Ti éreztétek már úgy, hogy hiába LoL-oztok, egyedül vagytok a pályán?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Alapból te a single player vagy a multiplayer játékokat részesíted előnyben?