Úgy tűnik a Warner hazudott az HBO Max előfizetői számok tekintetében

Úgy tűnik a Warner hazudott az HBO Max előfizetői számok tekintetében

Emellett a cég félrevezette a Discoveryvel való egyesülése előtt a részvényeseket is, ezért pert indítottak ellenük.

Bajba került a Warner Bros. Discovery miután csoportos pert indítottak ellenük a saját részvényeseik, akiket félrevezettek és megkárosítottak, a cég ráadásul lódított a valós előfizetői számokról is.

A keresetet múlt pénteken nyújtották be New Yorkban a Collinsville Police Pension Board nevében, amely a Warner Bros. Discovery részvényeinek illinoisi székhelyű részvényese. Az egyesülés idején a Discovery részvényeinek értéke 24,78 dollár volt; kedden viszont a WBD részvényei már épp csak valamivel 11 dollár felett jártak. Elsődleges vádlottként a Warner Bros. Discovery új vezérigazgatóját, David Zaslavot és Gunnar Wiedenfels pénzügyi igazgatót nevezték meg. A WBD egyelőre nem reagált az esetre.

„Meggondolatlan módon viselkedett a WarnerMedia miután elsődlegesen a streamingre összpontosította a befektetéseit, az egyéb üzleti tevékenységeit pedig gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta, ráadásul legalább 10 millióval eltúlozta az HBO Max előfizetőinek a számát, mivel beleszámolta az AT&T-s felhasználókat is, akik csomagban kapták az HBO Max hozzáférést, de nem fizettek elő a szolgáltatásra.” - állítják a felperesek, akik szerint a vállalat a törvényeket is megsértve vezette félre őket és kedvezőtlen információkat elhallgatva több mint 700 millió Warner részvényt sózott rá a Discovery elsőbbségi részvényeseire.

Arról is szó esik a keresetben, hogy az AT&T túlzott módon fektetett be a WarnerMedia streamingszolgáltatásába anélkül, hogy kellőképpen törődött volna a befektetések megtérülésével. A WarnerMediának az üzleti modellje leginkább arról szólt, hogy növeljék a streamingszolgáltatás előfizetői bázisát, függetlenül a költségektől vagy a jövedelmezőségtől. Azonban a Discoverytől érkező Zaslav olyan döntéseket hozott, ami leépítéseket eredményezett az HBO Maxnál, pedig ide érkezik a The Last of Us sorozat is, mégis a mozis bemutatókat szeretné előnyben részesíteni az új igazgató. Arról is pletykálnak, hogy az HBO Max ebben a formában megszűnne és egybeolvadna a Discovery streamingszolgáltatójával.

Ami a két cég egybeolvadását illeti, a Discovery és az AT&T WarnerMedia részlege 2021 májusában jelentette be egyesülési tervét, ami az idei esztendőben április 8-án zárult le végül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!