Hirdetés

Leállítják a Google Stadiát, dollármilliók mentek a levesbe

A platform fénye folyamatosan halványult, mígnem jövőre teljesen elalszik a láng.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Pubstomp - Pros Play Casual

Pubstomp - Pros Play Casual

Esport1 Podcast

Tekintsünk a jövőbe: 2023-as előszezon és LEC legizgalmasabb változtatásai

Három nagy területen történtek változtatások a League of Legends világában. Megérkezett a szerverekre a 2023-as előszezon, változik jövőre az LEC formátuma, valamint megnyitott az átigazolási piac!

Hirdetés

Két hónappal azután, hogy cáfolta a pletykát, miszerint a Stadia bezár, a Google bejelentette, hogy most mégis erre a sorsra jut. A nagy reményekkel induló projekt azonban sosem lett átütő siker, amelyet nem tud tovább finanszírozni a Google.

„Bár a Stadia erős technológiai alapokra épült, nem érte el a várt vonzerőt a felhasználók körében, ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy megkezdjük a Stadia streaming szolgáltatásunk leállítását" – írta Phil Harrison, a Stadia általános igazgatója. A Stadia-tulajdonosok 2023. január 18-ig továbbra is hozzáférhetnek a könyvtáraikhoz, és a Google Store-on keresztül vásárolt Stadia hardvereket, valamint a Stadia áruházon keresztül vásárolt játékokat és kiegészítő tartalmakat visszatérítik. A legtöbb visszatérítésre várhatóan január közepéig kerül sor.

Annak ellenére, hogy a Stadia nem vált be a játékosok körében, Harrison szerint a mögötte álló technológia bizonyított. „Egyértelmű lehetőségeket látunk arra, hogy ezt a technológiát a Google más részein, például a YouTube-on, a Google Play-en és a kiterjesztett valóságra (AR) irányuló erőfeszítéseinkben is alkalmazzuk – valamint elérhetővé tegyük iparági partnereink számára, ami összhangban van azzal, amerre a videojátékok jövőjét látjuk" – tette hozzá. Kétségtelenül szomorú a Stadia rajongói számára a hír, de a rendszer sosem váltotta be az ígéreteit. A PC-s Stadia a megjelenéskor számos alapvető funkciót nélkülözött, a játékválaszték pedig a legjobb esetben is vérszegény volt. A Google egy ideig próbálta életben tartani a platformot, ennek megfelelő volt a kommunikációjuk is, de ezt az állapotot eddig lehetett fenntartani.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés

Te használtad a Stadiát?

  • 0 %
  • 100 %
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • GeryDee 2 hónapja
    not GG
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!