LoL: A Karmine Corp is az LEC-be tarthat

LoL: A Karmine Corp is az LEC-be tarthat

Újabb változás várható az LEC mezőnyében.

Újabb szervezet csatlakozhat a Team Heretics mellé, amely megvásárolta a Misfits Gaming LEC-spotját. Azonban nem csak a Nyulak eladásáról szóltak a hírek. Több csapatról felröppentek pletykák azzal kapcsolatban hogy megválna értékes helyétől a franchise-alapú elit európai ligában. Az egyik legtöbbet emlegetett együttes a Vizicsacsit is foglalkoztató Astralis. A dánok helyzete jelenleg igencsak képlékeny. Vizicsacsi, Xerxe és Kobbe szerződése is lejár novemberben. Az ötös számára nem sikerült a rájátszásba jutás, így nem lenne meglepő, ha másik rosterrel indulna neki 2023-nak. Az, hogy melyik bajnokságban teszi mindezt, szintén rejtély.

Ugyanis egy olyan csapat merült fel vásárlóként, amely jó ideje szemezik az LEC-vel. A Karmine Corp népszerűsége kilőtt az elmúlt években, háromszor nyertek EU Masterst és tavaly megszerezték a LoL történetének egyik legjobb, legsikeresebb és legnépszerűbb nyugati lövészét, Rekklest. A közös projekt sportszakmailag nem volt diadalmenet, főleg otthon az LFL-ben, de mindenképpen sok rivaldafényt jelentett a KC számára. A svéd játékos szerződése jövőre jár le, de a maradására kevés az esély. A francia klub LEC-csatlakozása azonban Brieuc Seeger beszámolója szerint még nincs még kőbe vésve.

Állítólag egy alternatív megoldást is fontolóra vettek: a szervezet a Riot Games-en keresztül kölcsön venné az Astralis spotját. Azért merülhetett fel a kölcsönzés ötlete, mert a Karmine Corpnak nincs elég pénze ahhoz, hogy egyenesen megvásárolja a helyet, annak ellenére, hogy a csapat soha nem látott növekedést ért el a kirobbanó népszerűségének köszönhetően. A Misfitscel kapcsolatban különböző összegekről szóltak a hírek, de 35 millió euró alatt nem nagyon lehet hozzájutni az indulási joghoz. Ennyi pénze nincs a KC-nak, bár Seeger azt is elmondta, hogy a két csapattulajdonos még nem adott el részvényeket a szervezetben.

Amennyiben az LEC-ben indul a KC, lenne változás a rosteren, de nem mindenkitől válnának meg. Maradna topon Cabochard – aki a Team Vitalityben szerzett már LEC-tapasztalatot –, miden Saken – aki szintén megfordult a francia LEC-szervezetnél. Lövésznek leigazolnák Hans samát, aki a Rogue színeiben vett részt az európai élvonalban, tavaly pedig az LCS-ben vitézkedett a Team Liquidnél. Emellett próbajátékokat tartanak az LFL csapat számára is, amely továbbra is versenyezni fog, akár belépnek az LEC-be, akár nem. Néhány játékos, aki hírbe hoztak a csapattal:

  • Top: Melonik, Wao
  • Jg: Zanzarah, Akabane, Isma, Lurox
  • Mid: Eika, Febiven, Decay
  • ADC: Jezu, Supa, Takeset
  • Supp: Hantera, Twiizt, Stend

Az biztos, bármi is lesz a sorsuk, az hamarosan eldől, mert a szezon vége, és ezzel az átigazolási szezon rohamosan közeledik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Örülnél a Karmine Corp belépésnek az LEC-be?

  • 29 %
  • 71 %
League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.