Jöhetnek a Dark Souls és Elden Ring filmek?

Jöhetnek a Dark Souls és Elden Ring filmek?

Ha minden jól megy, akár a Dark Soulsból is összejöhet egy adaptáció. 

Az elmúlt néhány évben a Sony azon dolgozott, hogy legsikeresebb játékainak megfilmesítési jogait rásózza valamelyik stúdióra vagy streaming platformra, hogy minél nagyobb közönséggel ismertesse meg az adott franchise világát. Ennek az erőfeszítésnek köszönhetően érkezik például a HBO-ra a Last of Us sorozat, aminek nemrég befutott a teljes értékű előzetese és és hú, ez izgalmasnak ígérkezik. 

A Last of Us mellett egyébként érkezik még a God of War sorozat az Amazonra, a Horizon Zero Dawn a Netflix tollából, továbbá a Grand Tourismo is saját filmet kap a District 9 rendezőjétől, Neill Blomkamptól. A gyanútlan rajongó úgy gondolná, ennyi elég lesz az elkövetkezendő néhány évre, viszont a Sony fejesei nem lazítanak a gyeplőn és inkább a jövőbe tekintenek. A PlayStation Studios első embere, Hermen Hulst például nemrég úgy nyilatkozott a Reuters számára, hogy a FromSoftware alkotásaitól sem zárkóznak el. 

„Első körben ugyan játékfejlesztési szempontból kell együttműködésre gondolni, de az sem elképzelhetetlen, hogy a PlayStation Productions további lehetőségeket tárjon fel a FromSoftware-rel közös munkában."

Ha tippelnünk kéne, az elgondolás idővel simán megvalósulhat, mivel a stúdió játékai hatalmas népszerűségnek örvendenek, legyen szó a Bloodborne vagy Dark Souls szériáról, vagy a legújabb sikerükről, a George R.R. Martin közreműködésével készült Elden Ringről. Habár ezek a játékok kicsit bonyolult lore-ral rendelkeznek és nagy kihívást jelentene egy méltó adaptációt összehozni, a streaming platformok és a filmstúdiók egyre nagyobb rutinnal rendelkeznek a zsánerben, szóval bizalommal tekinthetünk a jövőbe. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!