Hardver: Ezt tudják játékok alatt az Intel Arc A750 és A770 videókártyák

Hardver: Ezt tudják játékok alatt az Intel Arc A750 és A770 videókártyák

Egyelőre úgy tűnik, hogy a driverek a ludasak a gyengébb teljesítmény kapcsán.

A két nagy videókártyagyártó cég csatájába igyekszik beleszólni az Intel, miután hosszas fejlesztést követően végre piacra dobja a két csúcsmodelljét. Október 17-étől kapható a boltokban az Arc A750 és az Arc A770. Most viszont már az is kiderült, hogy nagyjából milyen teljesítményre lesznek képesek ezek a vga-k, miután befutottak az első tesztek. Az egyébként rögtön kirajzolódik a grafikonok alapján, hogy leginkább a középmezőnyben állja meg a helyét a két új kártya. Itt sem tudnak konzisztensen kiemelkedő eredményeket produkálni, pedig csak 1080p és 1440p felbontás mellett igyekeztek megizzasztani a két modellt. Mélyvízben, az az 4K-ban ki sem próbálták mit tudnak ezek a hardverek, mert egyelőre nem csak az erejük véges, de a hozzájuk tartozó driverek sem a legjobbak.

Az alábbi játékokban nézték meg mire képes az Arc A750 és az A770: Horizon Zero Dawn (DX12), Red Dead Redemption (Vulkan), Total War: Warhammer 3 (DX11), Watch Dogs Legion (DX12), Cyberpunk 2077, Gears Tactics, Borderlands 3. 


Kattints a képre a galériáért

A 1080p és ultra beállításoknál az Arc A770 egész jó eredményeket ért el. Átlagosan 85 képkocka/másodpercet mértek a Tom's Hardware-nél, ami 13%-kal jobb teljesítményt jelent az RTX 3060-nál. Ha pedig az AMD-vel szembesítjük, akkor nagyságrendileg egyenrangúnak mondható az RX 6650 XT-vel (2%-kal van mindössze lemaradva, ha pontosak akarunk lenni). Ez kissé kiábrándító egyébként abból a szempontból, hogy az A770 LE kétszer annyi VRAM-mal rendelkezik, bár a 8 GB memória általában nem tartja vissza a teljesítményt 1080p esetében.

A fentiek csak kiragadott példák – ezeken kívül még jó néhány oldal belevágott még a tesztelésbe –, melyek alapján az állapítható meg, hogy leginkább a DirectX 12-es játékoknál képes kiegyensúlyozott és jobb teljesítményre az Intel két kártyája, közülük is inkább az A770 a versenyképesebb a középkategóriában. Nagyobb felbontásnál és DX11-es játékoknál viszont már gondban vannak a vga-k és nem képesek hozni az elvárt szintet, bár erre az is rátesz egy lapáttal, hogy nem elég jók egyelőre hozzájuk a driverek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!