Nyugdíjba vonul az Origin, hiszen megjött az EA új PC-s applikációja

Nyugdíjba vonul az Origin, hiszen megjött az EA új PC-s applikációja

Rengetegen szidták az Origint, így hát nem csoda, ha leváltja az EA egy új asztali applikációval, amely szerintük gyorsabb, egyszerűbb és nagyszerűbb.

Elég régóta, pontosabban 2011-től volt velünk az Origin app, amely az EA saját PC-s szoftvere volt és leginkább a Steamhez vagy az Epic Games Launcherhez lehet hasonlítani, legalábbis papíron, mert egyébként a közelükbe sem ért a felhasználói élményt tekintve. A legszörnyűbb az egészben az volt, hogy hiába vásárolta meg az ember az EA egyes termékeit Steamen mondjuk, ugyanúgy fel kellett telepítenie az Origint is, ha játszani is akart a programokkal. Sok sebből vérzett tehát, ezért a cég is úgy látta jónak, ha leváltja egy másik alkalmazással, mely – kapaszkodjatok meg –, az EA app nevet kapja.

Ez sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ezáltal nagyszerűbb élményt nyújt majd a közösség számára PC-n. Remélhetőleg tényleg nem zabál majd annyira sok erőforrást, mint tette azt az Origin, villámgyorsan reagál majd mindenre és egyszerűen lehet benne tájékozódni, valamint egyetlen kattintással le lehet rakni tálcára vagy a kis ikonok közé. Már csak azért is, mert az EA ígérete szerint csendben fut majd a háttérben és automatikusan frissíti magát, illetve a játékokat is a szoftver. Az egyik nagy előnye már most szembetűnő, hiszen a barátlistát hozzá lehet kötni a Steamhez vagy az olyan platformokhoz, mint az Xbox és a PlayStation. A Mac-es felhasználók sajnos nem örülhetnek, náluk egyelőre marad az Origin.

Úgy tűnik nagy ráncfelvarráson esik túl a cég, hiszen kiadták az utolsó FIFA néven futó játékukat, így már dolgozhatnak a változásokat hozó EA Sports FC első epizódján, emellett az október 6-án bejelentett Need for Speed Unbound is új dizájnt kap az eddigiekhez képest, most pedig az EA app megjelenésével jó úton haladnak, hogy ismét dicsérő szavakkal illessék őket a rajongók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!