Runeterrai kisokos: Ismerd meg Viktort – 1. rész

Runeterrai kisokos: Ismerd meg Viktort – 1. rész

„Destroy... then improve!"

Viktor változó népszerűséggel jelenik meg az Idézők szurdokában. Most éppen sokat láthatjuk, ami nem meglepő, a középső ösvényen a legjobb hősök között van jelenleg rangsorolt meccseken és kompetitív szinten egyaránt. 10-szer láthattuk a Worldsön, ami a harmadik legtöbb, csak Azir (11) és Sylas (17) előzi meg, miközben 4-szer tiltották is. A győzelmi aránya 50%. Most azonban mi inkább a casual szinttel, és annak buildjével foglalkozunk.

A Géphírnök az egyik legjobban sklázázódó karakter a játékban hatalmas területi sebzéssel, remek wave clearrel és zónázási képességgel. Az ösvényen nem a legegyszerűbb a helyzeted, mert a sebzésed elmarad a legtöbb ellenféltől, amíg meg nem veszed az első egy-két tárgyad és nem szerzed meg az E evolve-ot. Mostani útmutatónkban végigvesszük milyen rúnát, tárgyat és idézői varázslatot érdemes választani rá.

Képességsorrend, idézői varázslat

A flashet szerintem nem kell magyarázni, azt minden esetben válaszd ki. Mellé a teleport lehet a legjobb választás, többségében azt hozzák a játékosok is. A képességsorrend R->E->Q->W, de egyes szinten Q-val kezdj. Az abból kapott pajzs miatt az egyik legerősebb trade-képessége van a hősnek. Továbbá a W-t általában elég 4-es szinten kirakni, a 3-ason lehet második pontot rakni az E-re. A végső képességet természetesen 6,11 és 16-os szinten egyből fejleszd.

Rúna

Elsődleges rúnának a First Strike-ot ajánlom (Első csapás). Van akik, az Aery megidézését preferálják, sőt néhányan még az Electrocute és a Phase Rush mellett is leteszik a voksukat. Azonban az Első csapásból származó extra arany segít a minél gyorsabb skálázódásban, a plusz sebzés pedig a cseréknél jöhet jól. A mágikus lábbeli megspórol neked 300 aranyat, a Süti-házhozszállítás extra manát ad, amely kulcsfontosságú, mert Viktor rengeteg manát fogyaszt, különösen a Halálsugárral. Éppen ezért elengedhetetlen a Manaáramlás öve is. Mivel az alaptámadás hamar nagyon gyenge lesz Viktornál és a képességeire támaszkodik, ezért a Transzcendencia is jól jön, hogy minél kisebb töltési idővel küzdjünk meg.

Tárgyak

Néhányan a Romlás italát választják amely ad extra manát (persze életerőt is), valamint égeti a téged támadó ellenfelet. Ennek ellenére a Doran gyűrűje jobb választás lehet két életerőitallal. Ad extra manát, valamint manavisszatöltést ad, így nincs akkora szükség az italra. Mitikus tárgynál három lehetőség van. Rangsorolt meccseken a Luden vihara remekül működik, nagy sebzést ad, valamint jelentős mennyiségű manát. Amennyiben hosszabb cserékre készülsz, választható a Liandry kínja is, valamint bizonyos esetekben még A Megtört királynő koronája is. Ez utóbbi 600 arannyal olcsóbb, mint a másik kettő, valamint megvéd a hirtelen nagy sebzés nagy részétől. Cserébe jóval kevesebb sebzésed lesz vele. A vb-n 20%-ban láthattuk, de rangsorolt meccseken elég ritka. Cipőnek a Varázslók cipője a legmegfelelőbb, nagy AP-dominancia vagy sok cc esetén választhatod a Higanylépteket. Második tárgy legyen az Árnyékláng (kivéve, ha gyorsan szükséges a Zhonya, például a Zed ulti ellen). Harmadik tárgynak érkezhet a Zhonya homokórája, nagy előny esetén a Rabadon halálsüvege, hogy tovább gördítsd azt a hógolyót. Ezen kívül a szituációtól függően az Üresség botja (sok tank az ellenfélnél), a Morellonomikon (nem gyakori, csak akkor, ha óriási szükség van gyógyításcsökkentésre, de erre az Ignite is megoldás lehet), a Lich Bane (nagy sebzést ad, mert jól szinergizál az Erőelszívással), a Bansheek fátyla (nagy AP-sebzés ellen).

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktál Viktorral játszani?

  • 0 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 75 %
League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.