Dead Space: Filmet készítene belőle a horror pápája

Dead Space: Filmet készítene belőle a horror pápája

A horror rajongók dörzsölhetik a tenyerüket.

A közösség Dead Space Remake-lázban ég, amelynek már a hivatalos gépigénye is kiderült. Azonban most még jobban örülhetnek, ugyanis ha a régóta pletykált Dead Space-film valaha is elkészül, minden bizonnyal megvan, ki ül majd a rendezői székben.

John Carpenter – akinek becenevei között szerepel a „horror pápája” és az „erőszak pornográfusa” is – nevéhez fűződik számos horrofilm, köztük minden idők egyik legkedveltebbje, a Halloween. A rendező szabadidejének nagy részét videojátékkal tölti, listáján pedig természetesen megjelennek a horrorjátékok. Emiatt nagy Dead Space-rajongó hírében áll. Egy interjúban megkérdezték tőle, hogy gondolt-e már arra, hogy videojáték-adaptációt rendezzen. Az utóbbi időben ennek nagy népszerűsége van, még akkor is, ha ezek a művek sokszor besülnek. Carpenter azt válaszolta, hogy a Dead Space volt az egyetlen cím, ami eszébe jutott, hangsúlyozva, hogy nagy rajongója a franchise-nak, minden egyes részt imád.

„Abból igazán jó film lenne. Meg tudnám csinálni. Bármelyik rész megfelelne. Még az utolsót is szeretem, ami senkinek sem tetszett" – mondta. Nem ez az első alkalom, hogy Carpenter kifejezte érdeklődését egy Dead Space-film kapcsán. Már 2013-ban is elég világosan megfogalmazta, hogy szívesen elvállalna egy ilyen projektet. Akkor úgy nyilatkozott: „Szeretném a Dead Space-t vászonra vinni, ezt most azonnal megmondom. Remek alapanyag lenne." Persze ennek már közel tíz éve, és láthatóan nem történt sok előrelépés, de az adaptációk népszerűsége miatt talán van némi esély arra, hogy ez megvalósuljon. Amennyiben így történne, ez lenne az első film, amit Carpenter a 2010-ben megjelent The Ward óta rendezett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te megnéznéd a Dead Space-filmet?

  • 86 %
  • 14 %