A Valve nemrég levédette az alábbi játékszoftver nevet: Neon Prime

A Valve nemrég levédette az alábbi játékszoftver nevet: Neon Prime

Ez lehet a kiadó új videójátéka is, de akár teljesen mást is jelenthet.

Lehet még vajon videójátékfejlesztőnek hívni a Valve-ot? Az biztos, hogy az elmúlt egy évtizedben a Dota 2 után mindössze 3 játékot alkottak meg, ebből kettő csúfosan megbukott. Az egyik a nagy ígéretekkel induló kártyajáték, az Artifact, a másik pedig a Dota auto chessből inspirálódó Dota Underlords. Ezen kívül 2020-ban még előálltak a VR rajongóknak szánt Half-Life: Alyx című játékukkal, ami valljuk be parádésan sikeredett. Nagyjából ennyi, amit az utóbbi időben fel tudnak mutatni. Nyilván dolgoznak még tovább a Steam Decken, különböző VR cuccokon, valamint a Steam mobilalkalmazását is frissítgetik hébe-hóba. Tehát abszolút úgy tűnik, hogy lenne idejük valami igazán új dologgal előállniuk és pont emiatt kapott szárnyra egy pletyka, miután kiderült, hogy a Valve október 10-én levédetette a Neon Prime nevet.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala által még feldolgozás alatt álló kérelem a Neon Prime-ot a számítógépes játékszoftverek, elektronikus játékszoftverek, videojáték-szoftverek, az interneten keresztül letölthető számítógépes játékprogramok körébe sorolja. Mivel Columbo epizódokon nőttem fel, valami azt súgja, hogy ez akár egy új videójáték ötletét is jelentheti. Viszont sajnos bármennyire is csábító ez a feltételezése, meg, hogy mire készül a Valve, a „számítógépes játékszoftverek” csoportjába tartozó lehetőségek száma óriási. Ez lehet csak egy új eszköz, valamiféle csalás elleni védelem, vagy egy új szoftveres frissítés a Steam Deckhez.

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a védjegyeket folyamatosan nyilvántartásba veszik, majd sok esetben végül mégsem használják fel. Még ha ez egy új játékötlet vagy bármilyen tervet is eszelt ki a Valve a Neon Prime-mal kapcsolatban, lehet, hogy csak évek múlva derül ki miről is van szó, de persze megtörténhet az is, hogy soha nem lát napvilágot a projekt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!