Brit tudósok kiderítették melyik a 10 legfélelmetesebb horrorjáték

Az alábbi tízes listából kiderül mely videójátékoktól nem fogunk tudni aludni éjjel.

Amikor az ember meglátja, hogy brit tudósoknak valamihez köze van, akkor legyint egyet és tovább görget vagy a nevetés reményében ránéz a hírre. A mostani kutatásuk egyébként meglepően következetesnek és teljesnek mondható, hiszen a Broadband Choices idei Science of Scare projekt célja szimplán az volt, hogy a játékos közösség segítségével kiderítsék melyik horrorjáték a legfélelmetesebb az eddig elkészült alkotások közül.

A kísérletbe az elmondásuk szerint nagyon sok játékost sikerült bevonniuk, ezt követően a tesztalanyoknak nem csak a pulzusát mérték játék közben, hanem egy rangsor felállítását is kértek tőlük. Az adatok feldolgozása és kielemzése után összeállították az ultimate listát és bár lehet, hogy meglepetés győztes született, de az élen a 2022-ben kiadott MADiSON végzett. Persze ez mindenki számára szubjektív, hogy mitől parázik és riad meg a legjobban, de a tudomány úgy tűnik erre az alkotásra tekint ezek után a legrémisztőbbként.

A Bloodious Games által fejlesztett és kiadott cím tényleg félelmetesre sikeredett. Aki szereti a borzongást az mindenképp végigjátszhatja, de már csak a történet miatt is érdemes lehet belekóstolni a horrorkalandba. A játékban egy 16 éves, Luca nevű fiút irányíthatunk, aki egy különös fényképezőgéppel képes összekötni az ő világát a túlvilággal. A kísérletben alap esetben egyébként a résztvevőknél 65-ös, miközben ennél a játéknál 97-es pulzust mértek átlagban. A legmagasabb érték 131 volt.

A MADiSON mögött a virtuális dobogó második fokára a 2014-es Alien: Isolation került fel, de a verseny szoros volt, hiszen ez a játék átlagosan 96-os pulzust eredményezett a játékosoknál, míg a maximum 127 volt. A dobogó legalsó fokát pedig a Visage foglalta el, bár a maximális érték itt eggyel nagyobb volt, tehát 128, addig átlagosan csak 94-es pulzust mértek a gamereknél.

A tízes listát egyébként az átlagos BPM (szívverés per perc) alapján állították össze:

  1. MADiSON
  2. Alien: Isolation
  3. Visage
  4. Five Nights At Freddy's 4
  5. Outlast 2
  6. Resident Evil VII
  7. Bloodborne
  8. Amnesia: The Dark Descent
  9. The Forest
  10. Dead Space

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!