LoL: Óriási a szakadék a Worlds csapatai között

LoL: Óriási a szakadék a Worlds csapatai között

Hihetetlen különbségek alakultak ki.

Sosem látott különbségek alakultak ki a 2022-es LoL Worlds során. Sok szakértő már előzetesen is koreai és kínai dominanciát jósolt, de a látottak minden várakozást felülmúltak. A Rogue lett az egyetlen, aki meg tudta előzni a két régió képviselőinek egyikét, a Top Esportsot. Azonban ez még mindig nem mutatja eléggé a helyzet súlyosságát.

Ugyanis nem elég, hogy a nyolc továbbjutóból hetet a két legerősebb régió adott, a csoporton belüli eredmények is félelmetesek. Ugyanis azok a csapatok akik kiestek, mindössze három győzelmet szereztek és 29 vereséget szenvedtek azok ellen, akik továbbjutottak. Ebből a már említett – kínai második seed – Top Esports szerzett kettőt, egyet az LEC-bajnok Rogue ellen, egyet a koreai negyedik seed DRX ellen. Ezen felül a Fnatic tudta lerombolni a T1 nexusát az odavágón. A Cloud9, a G2 Eports, az Evil Geniuses, a GAM Esports, a 100 Thieves és a CTBC Flying Oyster egyetlen ilyen találkozót sem tudott elhozni, csak egymás ellen értek el eredményt.

Erre még nem volt példa korábban, és a Riot vakarhatja a fejét, hogy miként lehetne csökkenteni a különbséget a régiók között, mert így a bővítésnek sincs sok értelme, valamint nézői szempontból is kevésbé szórakoztató a megtépázott véletlenszerű kimenetel miatt. A kiesők győzelmi aránya 9,3% volt, a TES nélkül pedig ez mindösszesen 3,5%. Gondolom mindenki érzi, ez mekkora probléma. Ráadásul a Rogue sem számít épp esélyesnek a végső győzelemre. Hol van már 2018 és 2019, amikor úgy tűnt, a nyugat is felzárkózott Korea és Kína mellé? Reméljük kitalálják a módját, hogy a következő években tényleg az egész világnak legyen esélye megnyerni a világbajnokságot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik csapat kiesésén lepődtél meg a legjobban?

  • 43 %
  • 0 %
  • 36 %
  • 0 %
  • 14 %
  • 0 %
  • 7 %
  • 0 %