Worlds 2022: Megcsinálta a Rogue, de nem jött össze a csoportelsőség

Worlds 2022: Megcsinálta a Rogue, de nem jött össze a csoportelsőség

Megcselekedte a Rogue, amit megkövetelt az "öreg kontinens".

A Fnatic és a G2 Esports bukása után egyetlen európai együttes maradt csak talpon a 2022-es Worlds csoportkörében. A Rogue LEC-bajnokként, 3-0-s első félidő után harcolt azért, hogy odaérjen a C csoport első két helyének valamelyikére. Végül Larssenék a GAM Esports elleni sikerrel elérték azt, hogy a tiebreakernél rosszabb helyzetbe semmiképp sem kerüljenek. Innentől már csak várniuk kellett a további eredményeket, amelyek kedvezően alakultak számukra. A vietnami aranyérmes óriási meglepetésre, az idei League of Legends-világbajnokság legizgalmasabb mérkőzésén legyőzte a Top Esports ötösét, amivel már a korai órákban eldőlt, hogy Európa reménységei ott lesznek a negyeddöntőben. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy melyik klub kapaszkodhat még fel a Rogue mellé a tabellán.

Worlds 2022 - Group Stage - 7. meccsnap eredményei

RGE vs GAM (1-0)

GAM vs TES (1-0)

DRX vs RGE (1-0)

DRX vs GAM (1-0)

TES vs RGE (1-0)

TES vs DRX (1-0)

DRX vs RGE (1-0)

A rendes játékidő utolsó két felvonására már eldőlt a kínai óriás számára, hogy itt maximum a csoporton belüli harmadik helyezésért küzdhetnek az Idézők szurdokában. Arra azonban csak kevesen számítottak, hogy JackeyLove-ék akkor teljesítenek a legjobban, amikor lekerül róluk a nyomás. A TES vs RGE és TES vs DRX összecsapásokon semmi esélyt nem adtak ellenfelüknek az LPL-esek, így jöhetett a mindent eldöntő tiebreaker a DRX és a Rogue között. Compék érthetetlen módon, mintha kikapcsoltak volna a GAM elleni siker után, sorozatban három vereséggel zárták a csoportkört. Ennek a leolvadásnak köszönhetően a második kalapos kiemelést szerezték meg, potenciális ellenfeleik már most fenyegető aurával rendelkeznek, de még van hátra egy meccsnap ebből a szakaszból.

Worlds 2022 - Group Stage - 7. meccsnap menetrendje

21:00 - 100 Thieves vs CTBC Flying Oyster

22:00 - CTBC Flying Oyster vs Gen.G

23:00 - Royal Never Give Up vs 100 Thieves

00:00 - Gen.G vs 100 Thieves

01:00 - CTBC Flying Oyster vs Royal Never Give Up

02:00 - Royal Never Give Up vs Gen.G

A koronavírus miatti megbetegedések ellenére óriási csodának kéne történnie, hogy ne az MSI-címvédő, a Royal Never Give Up nevét olvashassátok a továbbjutók között. Sem a CFO, sem a 100 nem mutatott eddig olyan játékot, amely alapján megérdemelnék a top 8-at, azonban az simán előfordulhat, hogy a Gen.G végez a D csoport élén. Chovyéknak bizonyítaniuk kéne, hogy nem véletlen nyerték meg az LCK nyári szezonját, méghozzá elég könnyedén. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Gen.G vagy az RNG végez a D csoport élén?