A kritikusok egyelőre erősen lehúzzák Dwayne Johnson Black Adam-filmjét

A kritikusok egyelőre erősen lehúzzák Dwayne Johnson Black Adam-filmjét

Egyes vélemények szerint az alkotás még a DC-hez képest is pocsék lett. 

A manapság döcögő DC-moziverzum megmentőjének kikiáltott Black Adam napokon belül debütál a mozikban, így a csapból is Dwayne Johnson és brutális karaktere folyik. A színész persze minden erejével igyekszik növelni a hype-ot, nemrég például kicsit elspoilerezte, hogy a stáblistás jelenetben egy közönségkedvenc vörös köpenyes hős is feltűnik, akit már nagyon-nagyon régen láthattunk a mozivásznon. 

A tengerentúlon egyébként már megtartották a sajtóvetítéseket és úgy tűnik, a szaksajtó vagy továbbra is utálja a DC-filmeket, vagy az alkotás szimplán pocsék lett, ugyanis a cikk írásának pillanatában csak 55% áll a Rotten Tomatoes oldalon. A Rolling Stone magazinnak író David Fear például úgy fogalmazott, hogy nem Johnsonnal van baj, hanem minden mással, ami körülötte történik a képernyőn és a végeredmény még a DC-vel szemben támasztott alacsony elvárásokhoz mérten is pocsék lett. Joshua Yehl az IGN Movies oldalától is kicsit lehúzta a filmet, mondván a karakterek kidolgozatlanok, a jelenetek önismétlésbe fordulnak, az üzenet, hogy milyen is a szuperhősök élete, meg szimplán elkallódik a hangos csinnadrattában. 

Vannak persze pozitív vélemények is, Ross Bonaime a Collidertől azt írta, hogy Black Adam ugyan nem az a hős, akire a DCEU-nak szüksége van, de remekül illeszkedik a világba és kiváló kezdet lehet egy nagyobb és izgalmasabb univerzumhoz. A CBR munkatársának számító Gregg Katzman Johnson munkáját magasztalta, mondván a karaktert karizmatikusan, brutálisan, továbbá magabiztosan és elhivatottan ábrázolta a kellő száraz humorral. Összességében tehát egyelőre megosztja a kritikusokat a film, de ez nem azt jelenti, hogy nem lett jó, hiszem a közönség és a szakemberek véleménye mostanában sokszor nem fedi egymást, szóval ha érdekel a Black Adam, menjetek el a mozikba és döntsétek el ti, milyen lett. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!