„2% esélyem volt a túlélésre” – Matthew Perry 2018-ban majdnem életét vesztette

Néhány esztendővel ezelőtt majdnem belehalt a Jóbarátok színésze az opioidokba és kiderült, hogy két hétig kómában feküdt miattuk, az orvosok pedig szinte lemondtak róla.

Matthew Perry a People magazinnak adott interjúja során elmondta, hogy 2018-ban, 49 évesen majdnem meghalt, miután az opioidok túlzott használata miatt kilyukadt a vastagbele. Akkoriban olyan pletykák is keringtek a sajtóban, miszerint a színész gyomor-bélrendszeri perforáció miatt került kórházba. A valóságban azonban Perry kórházi kezelése sokkal súlyosabb volt. A People beszámolója szerint Perry összesen öt hónapot töltött kórházban, ebből pedig két héten át kómában feküdt, aztán kilenc hónapon át kolosztómiás zsákot kellett használnia.

"Az orvosok azt mondták a családomnak, hogy 2% esélyem van életben maradni. Egy ECMO-gépnek nevezett dologra kötöttek rá, amely nagyban segíti a szív és a tüdő működését. Általában ilyenkor fohászkodnak az Úrhoz, mivel ezt az állapotot szinte senki sem éli túl.”

Perry régóta nyíltan beszél a függőséggel kapcsolatos küzdelmeiről. A People-nek nyilatkozva a színész felidézte, hogy a Jóbarátok című 10 évados sikersorozat során volt olyan időszaka, amikor napi 55 Vicodint fogyasztott, miközben a súlya riasztóan lecsökkent.

„Nem tudtam, hogyan álljam meg. Ha a rendőrség bekopogott volna hozzám és azt mondta volna: Ha ma este iszol, akkor börtönbe viszünk, akkor elkezdtem volna pakolni. Nem tudtam abbahagyni, mert a betegség és a függőség progresszív. Tehát ahogy öregszel, egyre rosszabb lesz.”

Perry azt is elmondta, hogy a különböző tablettáktól való függősége eddig 14 műtétet eredményezett a hasán, és hozzátette:

„Ez nagyon jó lecke volt az élettől és mindig emlékeztet arra, hogy józan maradjak. Csak le kell néznem és tudom, hogy ne igyak.”

A terapeutájával való beszélgetések aztán világossá tették számára, hogy józan életet kell élnie.

„A terapeutám azt mondta: „Ha legközelebb arra gondolok, hogy Oxycontint akarok szedni, akkor jusson eszembe, hogy akkor életem végéig kolosztómiás zsákot kell viselnem. Ez felnyitotta a szememet és megfogadtam, hogy többé nem akarom az Oxycontint.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!