Laurence Fishburne elmondta nem éppen pozitív véleményét a Mátrix: Feltámadások filmről

Laurence Fishburne elmondta nem éppen pozitív véleményét a Mátrix: Feltámadások filmről

Úgy tűnik, hogy nagyjából adott a filmre egy 3.6-ot.

A Mátrix: Feltámadások című folytatást egyesek szerint el sem kellett volna készíteni, mindenesetre tető alá hozták és 2 évtizeddel a trilógiát követően újra izgulhattunk egy kicsit Neoért. Az új felvonás nagyon felemásra sikeredett és ez érződött a kritikusok, valamint a rajongók körében is. A Rotten Tomatoes felületén ez a két tábor egyaránt 63%-ra értékelte a művet, míg Metacriticen előbbi 63 (százas rendszer), utóbbi csoport pedig 3.9 (tízes rendszer) pontra értékelte azt, miközben az imdb oldalán 245 ezer szavazat után 5.7 ponton áll a film.

Ráadásul hiába tért vissza Lana Wachowski rendezése mellett négy fontos szereplő is, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith és Lambert Wilson mellett azért sokak szemét szúrta, hogy Hugo Weaving és Laurence Fishburne nem szerepelt a castingban. Előbbinek más elfoglaltságai akadtak és nem tudta megoldani, hogy ott lehessen az új Mátrix forgatásain, utóbbi színészóriást viszont fel sem kérték Morpheus szerepére. Ehelyett – a történet szerint ő halott és egy mesterséges intelligencia által létrehozott Morpheus szerepel a sztoriban – Yahya Abdul-Mateen II bújt Neo mentorának bőrébe.

Mindenesetre a Netflixre érkező Jók és Rosszak iskolája című film díszbemutatóján kikérdezték Fishburne-t az újságírók, hogy mit gondol a Feltámadásokról. A 61 színész ki is fejtette a véleményet:

„Nem volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam. De nem volt olyan jó sem, mint amiben reménykedtem. Viszont szerintem Carrie-Anne és Keanu remek munkát végeztek. Szóval ez lenne az én véleményem az egészről.”

Arra a kérdésre pedig, hogy vesztett-e azzal, hogy kimaradt az új epizódból, csak ennyit mondott:

„Nem, nem igazán.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!