Kiderült, hogy az Uncharted szériából miért csak a Legacy of Thieves Collectiont portolták át PC-re

Kiderült, hogy az Uncharted szériából miért csak a Legacy of Thieves Collectiont portolták át PC-re

Úgy tűnik a nyilatkozatból, mintha nem igazán akartak volna dolgozni az első három epizódon.

Nagy szenzációként csapódott be korábban az a hír, miszerint kiadják PC-re is az Uncharted két utolsó epizódját (Thief's End & The Lost Legacy), miközben az új generációs PS5 verzióját is elkészítették a játéknak. Október 19-én aztán személyi számítógépekre is elérhetővé vált Nathan Drake régi-új kalandja, viszont sokakban ettől függetlenül felmerült a kérdés, hogy vajon milyen sorsa lesz a sorozat előző három részének a portolást illetően.

Természetes, hogy a rajongók egy része úgy gondolja, hogy biztosan jönnek majd a korábbi epizódok is, viszont a Naughty Dog számára még mindig a PlayStation az első számú platform, dacára, hogy kedveskedtek a PC-seknek is. Erről pedig maga a stúdió alelnöke, Christian Gyrling mesélt a PlayStation blogon.

„Bár a PlayStation 5 továbbra is az elsődleges platformunk marad, úgy láttuk, hogy a PC-re való portolásban remek lehetőség rejlik, hogy egy új és hatalmas közönséget érjünk el. Amikor azon gondolkodtunk, hogy mivel debütáljunk PC-n, átnéztük a kínálatunkat és úgy döntöttünk, hogy az Uncharted-sorozat gyönyörű, izgalmas történetei kiváló alkotásnak tűntek ahhoz, hogy a világ minden táján megismertessük a játékosokkal.”

Továbbá azt is megosztotta a közösséggel, hogy az első 3 rész miért nem kapott felújított PC-portot:

„Úgy éreztük, hogy míg Nathan Drake első három PlayStation 3-as kalandja narratív szempontból még mindig megállja a helyét, addig vizuálisan jelentős átalakításra lenne szükség, hogy megfeleljenek a modern PC-s kiadásoknak és a játékosok elvárásainak. Az Uncharted-franchise önálló kalandokból áll, amelyekbe új és régi játékosok egyaránt belevethetik magukat, így bár az első három játékban még mindig hihetetlen történetek és karakterfejlődés van, úgy éreztük, hogy a játékosok könnyedén beleugorhatnak az Uncharted 4: A Thief's Endbe, és elmerülhetnek Nathan, Elena és Sully történetében. Különösen az olyan új karakterek bevezetésével, mint Sam Drake, Rafe Adler és Nadine Ross..”

Úgy tűnik ebből a nyilatkozatból, hogy leginkább nem esett jól időt és energiát szánniuk az előző felvonásokra. Mindenesetre az azért bíztató, hogy a Naughty Dog számára az Uncharted: Legacy of Thieves Collection teremtette meg igazán a lehetőséget a minőségi játékok elkészítéséhez, ezáltal pedig a PC-s megjelenésekre is nagyobb esély lesz a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!