FIFA 23: Amikor a védők nem állnak a helyzet magaslatán

FIFA 23: Amikor a védők nem állnak a helyzet magaslatán

Te is jót nevethetsz ezeken a pillanatokon.

Azt már megszokhattuk, hogy az EA folyamatos törekvései ellenére, hogy fejlessze a játékosok mozgását, valamint az AI döntéshozatali képességét, a futballistáink időnként – vagy nem is olyan ritkán – hajmeresztő mozdulatokra képesek. Ilyen szempontból a legtöbb figyelem a kapusokra hárul, amikor teljesen értetetlenül mozognak, de a mezőnyjátékosok is megérik a pénzüket. Elhoztunk most nektek három szituációt, amikor a védők (és egy esetben a kapus) nem állnak a helyzet magaslatán, bár nem mindegyik helyzetből születik gól.

Az elsőben azt láthatjuk, ahogy Fekir vezeti a labdát a kapu előterébe, majd egy power shotra készül. Ezt szeretné megakadályozni Niklas Süle egy becsúszással (úgy, hogy már van egy sárga lapja), ám a labda helyett saját csapattársát találja el, aki hatalamasat esik, azonban közen blokkolja a lövést. Így ez duplán fájhatott Gomeznek, nem lennénk a helyében, minden esetre a gólt „hősiesen" megakadályozta. Utána persze ment tovább, mintha mi sem történt volna. Kemény fából faragták.

A második esetben arra panaszkodik a posztoló, hogy frissen építette be a csapatába a Real Madrid sztárját, Antonio Rüdigert, ám a védő nem túl hasznos, és egyenesen menekül a lövés elől. Pont az előző klip ellentéte. Azonban már Rüdiger előtt sem volt teljesen összeszedett a védelem, ugyanis társa is átugrotta a labdát, amit a támadó bejátszott középre. Jogosan lehet bosszús a védekező játékos.

A hétvégén láthattuk, hogy Thiago milyen alternatív módszerekkel állította meg Erling Haalandot a Liverpool-Manchester City mérkőzésen, amikor érzékeny ponton rúgta meg őt. Úgy tűnik, Courtois példát vett a spanyolról, hogy a norvég ellen csak a kemény fellépés lehet hatékony. Az alábbi videóban Haaland kap tökéletes kiugratást, ám ziccerét nem tudja értékesíteni, mert a belga hálóőr eléri a játékszert a levegőben. A felpattanó labdáért szeretnének megküzdeni, ekkor azonban Courtois átcsap Hulkba, és arrébb tessékeli a csatárt.

Veled is előfordultak hasonló anomáliák? Neked melyik volt a kedvenc rövid videód a fentiek közül?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked általában jól meg a FIFA-ban a védekezés?

  • 33 %
  • 67 %