Improvizáció volt a Sárkányok háza 9. részének egyik legmeghatóbb jelenete

Improvizáció volt a Sárkányok háza 9. részének egyik legmeghatóbb jelenete

Matt Smith és Paddy Considine alakítását öröm volt nézni. 

Habár első körben kétkedve fogadtam a Trónok harca spinoffnak számító Sárkányok házát, a készítők megfeleltek az elvárásoknak és a sorozat hétről-hétre jobb lesz. Habár sokáig csak expozícióról szóltak az epizódok, a következő felvonásban már komolyan egymásnak esnek a Targaryen-dinasztia zöldjei és feketéi. 

Na de térjünk vissza egy picit a hétfőn debütált 8. részhez, amiről már nyugodtan beszélhetünk spoileresen is szerintem, mondván aki még nem látta, az erre a cikkre sem feltétlenül kattint. Szóval Viserys királyt elég rossz bőrben van, utolsó erejével azonban összeszedi magát, hogy még egyszer felüljön a Vastrónra. A hatalom jelképéhez vezető út már nagyon nehezen megy neki és koronája is leesik a fejéről, itt lép be azonban Daemon "Fcking" Targaryen a képbe, aki meglepő módon segít bátyjának és a csúcson a fejére helyezi az ékszert. Az alábbiakban látható jelenet talán az epizód legmeghatóbb része, ismerve a két férfi kapcsolatát. 

Érdekesség, hogy a Geeta Patel rendező elmondása alapján a jelenet teljesen improvizált volt. Éppen vették a jelenetet, amikor a korona lecsúszott Paddy Considine fejéről, Matt Smith viszont szerepben maradva odalépett hozzá, belekarolt és a trónra segítette a beteges királyt. A szakember mindemellett hozzátette, hogy rendkívül hálás, amiért így alakult a dolog, mert így pont került a pilotban kezdődött konfliktus végére a két testvér között. 

Az ilyen nüanszoktól jó egyébként a Sárkányok háza, akár improvizáltak, akár nem és már biztos vagyok benne, hogy Westeros jó kezekben van. Persze azért néha imádkozom még, hogy George R.R. Martin ne távozzon idő előtt az árnyékvilágba, mert nélküle fixen nem lenne a sorozat ilyen jó. Nektek hogy tetszett egyébként a 8. epizód? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!