Worlds 2022: Az év meccsén, Silver Scrapes után dőlt el a továbbjutás

Elképesztő jelenetek játszódtak le az Idézők szurdokában, de egy csapattól sajnos el kellett búcsúzni.

A dél-koreai liga idei nyári szezonjának bajnoka találkozott a 2022-es Worlds harmadik negyeddöntőjében a 2020-as világbajnokkal. A Gen.G sosem jutott még tovább a negyeddöntőből, amióta ezen a néven létezik az együttes. A DWG KIA megszenvedte Ghost és BeryL elvesztését, azóta sem regionális, sem nemzetközi szinten nem sikerült maradandót alkotniuk. A csoportkörben Chovyék teljesítettek jobban, ugyanis ShowMakeréket kétszer legyőzte a JDG Intel Esports Club. Az előjelek alapján benne volt a levegőben, hogy sima 3-0-val gázol át ellenfelén a GEN, azonban az élet forgatókönyvét ezúttal olyasvalaki írta, aki szereti, ha a rajongók tombolnak, sírnak és remegnek az izgalomtól. A mai nap remélhetőleg hasonló szériában esik egymásnak a DRX és az Edward Gaming Hycan, az utolsó negyeddöntőt a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar kommentárral, ahol értékes dropok várnak rátok! Mindenképpen nézzétek a rájátszás összes meccsét, ugyanis exkluzív Tiffany & Co. Crystal Rose chromákat zsebelhettek be.

Gen.G vs DWG KIA (3-2)

Az 1., a 3. és a 4. összecsapást nem érdemes kiemelni a szériából. A párharc elején Rulerék ellentmondást nem tűrően játszottak a Szurdokban, így gyorsan magukhoz ragadták az előnyt. A második felvonásban azonban a DWG KIA nemcsak testben, hanem fejben is megérkezett a Bo5-be. Hiába játszottak remekül Canyonék, Peanut ellopta a Baron Nashort, amely jelenet mentálisan megtörte a tavalyi Worlds ezüstérmesét. 2-0-s vezetés birtokában sokan elkönyvelték már, hogy itt a vége a szériának, lehet menni aludni. Ők nem is tévedhettek volna nagyobbat, ugyanis két hatalmas stomppal kiegyenlített a DK.

2-2 után következett egy tabula rasa, avagy tiszta lappal indulhattak az ötösök a mindent eldöntő küzdelemre. Ruler és Lehends azt a Lucian + Nami kombót kaparintotta meg, amely 0-3-ban volt ebben a pillanatban. Canyon az első meccs után ismét lecsapott Kaynre, ha már nyitva hagyták neki. A különbség azonban érezhető volt a nyitányhoz képest. Ezúttal Peanut nem tett szívességet azzal, hogy már a korai szakaszban jelzőkhöz juttatja az ellenfél junglerét, így csak a 22. (!) percben alakult át a Darkin hős Rhaast változatába. A lassú kezdést megszenvedte a DAMWON, de nem maradtak le túlságosan. Elodázták, hogy megszerezze idejekorán a Pokoli lelket a GEN, sőt Baron Nashort is szereztek. Hiába küzdött azonban óriásit az LCK-bronzérmes, a végjátékban Ruler előlépett és egy Quadra Killel pontot tett az ügy végére. 2022 egyik, ha nem a legjobb Bo5-ös szériáját hozta össze a két dél-koreai együttes, mindenképpen nézzétek vissza, ha tehetitek.

DRX vs Edward Gaming Hycan (23:00-tól, Bo5)

Egy újabb koreai-kínai rangadó vár rátok ma este. A T1 sima 3-0-val hazaküldte az RNG-t, most hasonlóra készülnek Defték a regnáló világbajnok ellen. A csoportkörben be-becsúsztak vereség mindkét együttesnél, de a DRX-nek csak sikerült megnyernie a csoportját. Legendák sorakoznak fel mindkét oldalon, de furcsa módon az lenne a meglepetés, ha a tavalyi VB-győztes lépne tovább a következő körbe. A DRX hiába indult a Play-Inből, kreatív draftokkal és a zeka-Deft carry duóval eddig remekül vették az akadályokat. Akaliban gazdag párharcra lehet számítani, mindenképpen kövessétek élőben a meccseket ezen a héten utoljára.

Ne feledjétek megtenni Pick'Emben a tippjeiteket a kieséses szakasz maradék két párosítására!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik csapat jut utolsóként az elődöntőbe?