LoL: Mennyből a pokolba, avagy a 40%-os győzelmi arány nyomában

LoL: Mennyből a pokolba, avagy a 40%-os győzelmi arány nyomában

A Riot valószínűleg nem így tervezte az egyik legújabb hős karrierútját.

2022. január 20-án érkezett meg a szerverekre Zaun szikrája, az egyik legkülönlegesebb alaptámadással és kittel rendelkező lövész, Zeri. A mobilitásból profitáló ADC a megjelenés utáni hetekben irgalmatlanul erős volt, mivel a tankos buildnek (Titanic Hydra, Trinity Force) köszönhetően elpusztíthatatlanul korcsolyázott a harcokban, miközben hatalmas sebzést tudott kiosztani az ellenfelekre. A játékegyensúlyért felelős csapat nem nézte ölbe tett kézzel a vérengzést, úgy módosították a hős értékeit, hogy a kritikus találati esélyt biztosító tárgyak vásárlása legyen az egyetlen opció. Ez bejött, az Immortal Shieldbow-korszak beköszöntött, de a győzelmi arány nem csökkent. Ekkor már tényleg elege volt a Riotnak, ezért a 12.15-ös frissítéssel bezárólag konkrétan elvettek minden erőt a karaktertől.

Zeri jelenlegi formája

Egyetlen szóval le lehetne írni a League of Legends utolsó előttinek megjelent ADC-jét. Katasztrofális. Sem a profik, se a Solo Queue-játékosok nem fordítanak figyelmet a hősre. Elképesztően alacsony választási (1,1%) és tiltási (0,4%) aránya mutatja, hogy mindenki tisztában van azzal, nem kell komolyan venni a karaktert, ha felbukkan az Idézők szurdokában. A fenti, nem túl impozáns statisztikákhoz társul még egy 43,4%-os győzelmi arány, amelyet a Platina vagy afeletti idézők érnek el a hőssel a rangsorolt mérkőzéseken. Ezzel Zeri abszolút a leggyengébb hősnek tekinthető jelenleg a metában. Nem sokkal előzi meg őt Aphelios, aki bár népszerűbb, de Solo/Duóban nem igazán érdemes figyelmet fordítani rá. 43,7%-os win rate-et tud felmutatni a fegyvereket rotáló lövész, de a kompetitív közegben ennek ellenére számolni kell vele. A Worldsön kifejezetten sokan részesítik előnyben az egyik legjobban scale-elő hypercarryt.

Zeri jelenlegi formájában játszhatatlan, de nehéz úgy hozzányúlni a hőshöz, hogy ne essenek át a fejlesztők a ló túloldalára. Lehet, hogy egy teljes reworkre lenne szükség ahhoz, hogy megtalálják a tökéletes egyensúlyt, azonban az átdolgozásokkal szűkmarkúan bánik a Riot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is kéne egy teljes átdolgozás Zerire?