LoL: Meglepő hős tűnik fel sokszor a Szurdokban a Worlds során

Elsöprőnek azért nem neveznénk a sikerét.

A 2022-es League of Legends Worlds a játék történetének legváltozatosabb versenye abból a szempontból, hogy hány hőst választottak vagy tiltottak ki. A világbajnokságok történetében először több mint 100 különböző hős kapott szerepet a tornán, és mivel a kieséses szakasz közel felét még nem játszották le, így ez a szám még tovább nőhet. A vb-n a legjobban teljesítő off-meta választások között van Heimerdinger, akit támogatóként láthattunk összesen hat alkalommal, de hétszer tiltották is.

Heimerdinger nem rendszeres szereplője a metának, de időről-időre feltűnik különböző szerepkörökben, hol a felső ösvényen, hol miden, néha még ADC-ként is. Ezúttal azonban támogató lett. A hőst először a 2022-es Worldsön a Cloud9 támogatója, Zven választotta ki, de ő nem tudott vele mérkőzést nyerni. Erre a DRX supportja, BeryL volt képes először (majd még egyszer, 2-2-es a mérlege vele), majd a T1 támogatója, Keria is sikerre vezette egy alkalommal. BeryL egyébként is híres széles champ pooljáról, szeret off-meta hősöket játszani, ezt a vb-n is elővette tehát.

A csoportkör során még jól működött a választás, a GAM Esports és a Rogue ellen is jól jött ki a pickből, de az Edward Gaming ellen mindkétszer vesztett, bár a második meccsen pár tizedmásodpercen múlott ez. Az is látszott, hogy Heimerdinger akkor működik a legjobban supportként, ha az ADC-je rendelkezik megfelelő mennyiségű tömegirányító hatással, ugyanis így a tornyokkal hatalmas mennyiségű sebzést oszthat ki. A vb-n mindhárom győztes meccsén Ashe volt vele párban, amely a végső képességével kábít, a W-vel pedig távolról lassít. Rajta kívül Jinx, Senna vagy éppen Varus is működhet vele. Amennyiben elgondolkodtál azon, milyen rúnával játszották, az alábbi posztban láthatod a Rogue elleni választást. Arcane üstököst hoztak rá, Manaáramlás övável, Tökéletes összpontosítással és Perzselő tűzzel az elsődleges oldalon és A vér ízével, valamint a Kincsvadásszal a másodlagos oldalon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te számítottál arra, hogy ilyen jól működik majd a hős?

  • 50 %
  • 50 %