5 remek animációs sorozat, ami videójátékok alapján készült

5 remek animációs sorozat, ami videójátékok alapján készült

Az animáció világnapja alkalmából íme néhány remekül sikerült alkotás a videójátékok szerelmeseinek.

Az ASIFA, vagyis a Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetségnek köszönhetően 2002. óta ünneplik az animáció világnapját október 28-án, ezen a napon történet ugyanis, hogy a rajzfilmkészítés úttörőjének számító Émile Reynaud megnyitotta első filmszínházát Párizsban, 1892-ben. A jeles alkalom apropóján pedig úgy gondoltuk, a figyelmetekbe ajánlunk néhány nagyon jól sikerült videójáték adaptációt a zsánerből, mellőzve a helyezéseket, mondván mindenkinek más jön be. Na de nem is húznám tovább a szót, vágjunk is bele!

Castlevania

Kezdjük is rögtön egy rendkívül pozitív csalódással a Castlevania személyében, ami az azonos című gótikus akció-horror franchise-on alapul. A Netflix nem kis kockázatot vállalt a 2017-ben indult szériával, az erőfeszítések azonban kifizetődtek, mivel a sorozat nem csak pozitív fogadtatásban részesült a nézők és a kritikusok részéről, de olyanokhoz is eljutott, akik amúgy hírből sem ismerik a játékokat. Az animáció szemet gyönyörködtető, a történet érdekes és akciódús, a karakterek meg kidolgozott és fejlődőképes személyiséggel rendelkeznek, így még azok számára is bátran tudom ajánlani, akik amúgy elutasítóbbak az animációs alkotásokkal szemben. 

The Cuphead Show

A Studio MDHR 2017-ben meghódította a világot a Cuphead című játékukkal, díjak tömkelegét és a játékosok feltétel nélküli szeretetét bezsebelve, így kézenfekvő volt, hogy kiterjesztik az általuk létrehozott szürreális világot. A sikernek hála pár évvel később kopogtatott is a Netflix és idén februárban befutott a The Cuphead Show!, ami ugyan nem feltétlenül aratott osztatlan sikert, mégis remek és könnyed szórakozást kínált és ezért hamar be is futott a második évad, ráadásul már nyakunkon a harmadik felvonás is. Ha valami agyatlan kikapcsolódásra vágytok, ez lesz a ti szériátok!

DOTA: Dragon's Blood

A MOBA-játékok, így a DotA is rendkívül messze áll tőlem, a Dragon's Blood viszont valamiért felkeltette az érdeklődésem és már a premier napján ledaráltam a sorozatot. Őszintén szólva egyáltalán nem csalódtam, mivel tudatlanul léptem be ebbe a világba és nem figyeltem, mit emeltek át a játékból, vagy a történet hű maradt-e a karakterek sztorijához. Éppen ezért remekül szórakoztam az akciódús és kiváló animációval rendelkező szérián, ami ráadásul már a harmadik évadnál tart, konzisztens minőséget hozva. Ha egy kis fantasyra vágytok, ki ki ne hagyjátok!

Arcane

Mehet a szégyenfalra, de nekem az Arcane teljesen kimaradt, mivel nem vagyok nagy League of Legendses, plusz valamiért úgy voltam vele, hogy ugyanakkor fogok majd bele, mint a diétámba, holnap. Viccet félretéve, a széria minden várakozást felülmúlt a visszajelzések alapján, temérdek díjat, köztük néhány Emmyt is bezsebelt, plusz a beszámolók alapján anélkül is kiváló, hogy ismernék a LoL-világát. A Netflixet érintő leépítések ellenére a második felvonás már úton van és ha tippelnünk kéne, a készítők simán meg fogják ugrani az általuk magasra helyezett lécet. 

Cyberpunk Edgerunners

A CD Projekt RED abszolút elhivatott a Cyberpunk 2077 iránt, ennek köszönhetően pedig nem csak rendberakták a játékot, de gőzerővel terjesztik ki annak univerzumán. Ennek a törekvésnek köszönhetjük az Edgerunners anime-ot is, egy ilyen szintű alkotásra azonban senki nem számított. Egyrészt a történet kiválóan terjeszti ki Night City világát, az animáció lélegzetelállító, a történet meg még annak tudatában is szívfacsaró lett, hogy mindenki tisztában van a krómmal és erőszakkal teli disztópikus jövő játékszabályaival. Szégyen nem szégyen, nagyjából az alábbi videó tudja legjobban összefoglalni, mit éreztem az Edgerunners után. 

Ti láttátok már valamelyik alkotást a listáról? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!