Lehet, hogy Japánban egyáltalán nem jelenhet majd meg a The Callisto Protocol

Lehet, hogy Japánban egyáltalán nem jelenhet majd meg a The Callisto Protocol

A játék jelenlegi állapotában nem kapja meg a cero minősítést, a kiadó pedig nem hajlandó eleget tenni a kéréseknek.

Japánban biztosan nem lát napvilágot a The Callisto Protocol horror stílusú videójáték. Kiderült, hogy egyes jelenetei miatt nem kapott megjelenési engedélyt a Striking Distance Studios új alkotása a szigetországban, ráadásul a fejlesztők úgy döntöttek, hogy nem hajlandók kivágni a kifogásolt részeket a programból.

„Úgy döntöttünk, hogy nem készítjük el a The Calisto Protocol japán verzióját. Mint kiderült, a játék jelenlegi állapotában nem kaphatja meg a CERO minősítést. A tartalom megváltoztatása pedig már nem azt az élményt nyújtaná, amit a játékosok elvárnak tőlünk. Megértésüket nagyra értékelnénk Japánban.”  – áll a stúdió hivatalos közösségi média bejegyzésében.

Természetesen a kiadó visszatérítést biztosít azok számára, akik már előrendelték a címet. Egyébként érdekes, de videojátékokat ritkán tiltanak be Japánban, miközben sok játékot pont a túlzott erőszak miatt szerkesztettek, ilyen például a Gears of War, a Call of Duty, a Grand Theft Auto vagy a Dead Island sorozat.

Dr. Serkan Toto tokiói elemző a Twitteren kifejtette, hogy Japán játékcenzúrája sokkal rosszabb lett, mióta 2002-ben megalakult a helyi CERO minősítő ügynökség.

„Japánban a meztelenség és az erőszak miatt cenzúrázott játékok közé tartozik a Last Of Us, a Cyberpunk, az Uncharted 1, a Witcher 3, a GTA V stb. Mondanom sem kell, hogy a cenzúra a saját készítésű játékokat, azaz a Resident Evilt is érinti – ha összehasonlítjuk a nyugati kiadással. Azt is fontos megérteni, hogy néha a japán játékok 2 kiadást kapnak, egy vágott és egy „véres” verziót. A véres változat általában jobban fogy. A probléma az, hogy a véres változatot, amely általában a CERO legszigorúbb „Z” besorolását viseli a 18 év felettiek számára, IS cenzúrázzák a nyugati kiadáshoz képest.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!