Elon Musk megvásárolta a Twittert és ezzel a lendülettel kirúgta a vezetőséget

Elon Musk megvásárolta a Twittert és ezzel a lendülettel kirúgta a vezetőséget

Nem a pénz miatt, hanem az emberiség szolgálása céljából vásárolta fel a platformot.

Már egy jó ideje beszédtémát szolgáltatott a sajtóban Elon Musk azzal, hogy bejelentkezett a Twitterért. Korábban úgy tűnt, hogy nem valósul meg ez az üzlet, most viszont mégis arról számolt be a világ egyik leggazdagabb embere, hogy bekebelezte az egyik legnagyobb közösségi hálózatot.

Nem kevesebbet költött a mikroblog-szolgáltatásra, mint 44 milliárd dollár, a felvásárlást követően pedig első intézkedéseként kirúgta a jelenlegi vezetőséget, köztük a vezérigazgatót, Parag Agrawalt is. Rajta kívül nem úszta meg az új tulajdonos kinevezését Ned Segal pénzügyi igazgató és Vijaya Gadde, a jogpolitikáért, bizalomért és biztonságért felelős vezető sem. Ez pusztán azért történt, mert Musk már korábban is bírálta a Twitter fejeseit, méghozzá azért, mert úgy gondolja átverték őt és a többi befektetőt. Mivel rengeteg hamis fiók létezik az oldalon, ezért a piaci értéke sem akkor, mint azt állították. A üzlet megvalósulásakor Agrawal és Segal a Twitter San Francisco-i központjában tartózkodott, majd a hír hallatán elvileg kivezették őket az épületből.

Ez egyébként egyelőre még mindig egy kedves gesztusnak mondható Musk részéről, hiszen nem is olyan régen még arról beszélt, hogy a Twitter alkalmazottainak 75 százalékától megszabadulna, mert ilyen módon képes lenne visszafizetni a cég adósságait. Természetesen azóta ezt az állítását módosította, így valószínűleg nem lesz majd ennyi távozó a jövőben. Egyébként pusztán azért vette meg a platformot, mert segíteni szeretne az emberiségen.

„Sok spekuláció látott napvilágot arról, hogy miért vettem meg a Twittert, és mit gondolok a hirdetésekről. Ezek nagy része téves. Azért vásároltam meg a Twittert, mert a civilizáció jövője szempontjából fontos, hogy legyen egy közös digitális főtér, ahol a legkülönbözőbb meggyőződések egészséges módon, erőszak nélkül vitatkozhatnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!