Christopher Nolan eredetileg meg sem akarta csinálni A sötét lovagot

Christopher Nolan eredetileg meg sem akarta csinálni A sötét lovagot

A legendás rendező alapvetően csak egy filmet szeretett volna és nem számított rá, hogy a Batman: Kezdődik! ekkora siker lesz. 

A 2005-ben érkezett Batman: Kezdődik! az új évezredbe repítette a Denevérembert és a képregényfilmeket, ezt követően pedig a Sötét lovag, illetve a Sötét lovag felemelkedés egy olyan trilógiává egészítette ki a történetet, amivel a mai napig nem nagyon tudnak versenyezni Hollywoodban. Habár Bruce Wayne történetét lezárták a harmadik film végén, nemrég rákérdeztek a karaktert megformáló Christian Bale-nél, bevállalna-e egy esetleges folytatást, a színész érdekes módon pedig igent mondott, bár egy elég komoly feltételhez kötötte az egészet.

 

A trilógiával kapcsolatban egyébként nemrég igencsak érdekes kulisszatitkok láttak napvilágot az Ian Nathan gondozásában készült Christopher Nolan: The Iconic Filmmaker and His Work című könyvből, a rendező például csak egy filmmel tervezett, a folytatások egyáltalán nem voltak porondon nála. A  hamarosan megjelenő műből nemrég a Slash Film kapott részleteket és kiderült például, hogy a rendező csak egy filmmel tervezett. 

"A Joker kártya, amit Garry Oldman James Gordon felügyelője a film végén előhúz, csak egy figyelemfelkeltési akció volt, hogy a közönség izgatottan menjen haza a moziból. Christopher egyáltalán nem akarta franchise-á bővíteni a dolgot, megvolt ugyanis a saját szuperhőspillanata azzal, hogy életre keltette és újradefiniálta Batman legendáját és inkább saját szerelemprojektjeihez szeretett volna fordulni. Az egész jelenet csupán egy kis sejtetett tréfának indult a stúdió felé, hogy elgondolkozzanak a kérdésen, vajon milyen lehet egy Nolan féle Joker? Csak a lehetőséget szerettük volna felajánlani, nem lefektetni egy folytatás alapjait."

Szerencsére a Warner Bros. fejesei a siker miatt kötötték az ebet a karóhoz és viszonylag nagy kreatív szabadságot adtak Nolannek a történetet és a munkafolyamatot illetően, így 2008-ban A sötét lovag megrengette az egész világot. Habár a harmadik részt sokan nem tartják annyira jónak, köszönhetően a történetvezetésnek és Marion Cotillard borzasztó gagyi alakításának, az mégis vitathatatlan, hogy a rendező örökre beírta magát a képregényfilmek történelmébe és benne van a pakliban, hogy sokáig egy trilógia sem tud majd felérni az alkotásához, mivel olyan magasra rakta a lécet. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!