Worlds 2022: Bombameglepetés a második elődöntőben, borult a papírforma

Ha megkérdeztél volna 100 LoL-rajongót, csak 17-en mondták volna azt, hogy így alakul a 2022-es Worlds második elődöntője.

Miután a T1 sima 3-1-gyel hazaküldte a kínai óriást, az idei League of Legends-világbajnokság egyik legnagyobb esélyesét, onnantól már érezni lehetett, hogy valami van a levegőben. Fakerék óriási rohamait csak ideig-óráig tűrte a JDG Intel Esports Club, hogy a negyedik meccsen látványosan meglengessék a fehér zászlót. A másik elődöntőben ott volt az a Gen.G, amelyet konkrétan a legerősebb együttesnek tartottak a VB előtt. Chovyék nagyon magabiztosan és meglepően könnyedén nyerték meg a nyári LCK-t, így tényleg nem lehetett kételkedni abban, hogy az év legnagyobb világversenyén megremegne a kezük. A DRX ellen azonban ez történt, ugyanis mindössze egyetlen meccset tudtak elhappolni a koreai negyedik helyezett elől. Így kialakult egy olyan finálé, amire csak nagyon-nagyon kevesen számítottak. Jövő hét vasárnap 01:00-kor (hajnali 1-kor) a T1 és a DRX küzd meg a 2022-es Worlds döntőjében.

Gen.G vs DRX (1-3)

Jól kezdte a Bo5-ös szériát a Gen.G, főleg az alsó ösvényen tudtak jelentősebb előnyt kialakítani Ruler vezetésével. A 12-2-es gyilkosságarány mutatja, hogy nem igazán tudott beleszólni a Play-In utolsó állva maradt reménységébe a nyitányba. Ezután azonban jött egy olyan 3-0-s DRX-fordítás, amire tényleg csak a "legőrültebb" számítottak. Jöjjenek a legizgalmasabb érdekességek a második elődöntő utolsó három mérkőzéséről, avagy ezért nyert a DRX ennyire simán.

  • 1-0 után 16 killt szerzett összesen a Gen.G, miközben a DRX 43-at
  • A 3-0-s futás alatt 26 tornyot döntött le és 12 sárkányt győzött le a DRX, miközben Chovyéknak 10 toronnyal és 4 sárkánnyal kellett beérniük
  • Zeka összesen 3 halált véshetett fel a neve mellé, Chovy 7-et. Simán lejátszotta a fiatal mides a veterán példaképét
  • Ruler nem volt rossz, azonban Lehendset teljesen hatástalanítani tudta BeryL
  • BeryL zsinórban harmadik döntőjére készülhet (2020-ban nyert a DAMWONnal a Suning ellen, 2021-ben kikapott a DWG KIA-val az EDG-től)
  • Deft életében először játszhat döntőt, hiába volt már eddig 5 negyeddöntője és 1 elődöntője
  • Az idei évben egyetlen meccset sem (!) veszített a Gen.G a DRX ellen, a legfontosabb szériában 3-at is sikerült

A T1-nak és a DRX-nek, avagy a két döntősnek majdnem egy teljes hete van, hogy felkészüljenek a mindent eldöntő összecsapára. A játékosok San Fransiscóban mérkőznek meg a VB-trófeáért, a megnyitóünnepségen Lil Nas X és Jackson Wang előadását élvezhetitek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a DRX legjobbja a Gen.G ellen?