Ismerd meg az új FV4201 Chieftain Proto és KV-4 KTTS tankokat

Ismerd meg az új FV4201 Chieftain Proto és KV-4 KTTS tankokat

Nézd meg az alábbi útmutatónkat a két új prémium járműhöz, gyűjts tippeket és trükköket, hogy elsöprő legyen a sikered velük, és tudd meg, hogyan szerezheted meg őket a gyűjteményedbe.

A World of Tanks két legújabb prémium tankja a Chieftain Proto és a KV-4 KTTS. Mindkét harckocsival megtapasztalhatod ugyanazokat az előnyöket, amiket a kategóriájuk prémium tankjaival idáig már átéltél, így például a Chieftain Proto nemcsak kredit, hanem kötvény farmolásra is tökéletes választásnak bizonyulhat. A két prémium tank egyelőre csak Mérnök Indítókkal szerezhető meg, amiket mind normál haladással, mind vásárlással szerezhető.

Chieftain Proto

A Chieftain Proto egy többcélú nehéz tank hihetetlenül kemény toronnyal, jó frontpáncélzattal, remek lövegsüllyedéssel és tiszteletreméltó, 400 HP-s alfa sebzéssel. Akárcsak a X-es szintű bajtársa, ez a nehéz tank is tulajdonságok meggyőző keverékével büszkélkedhet, amely lehetővé teszi számára, hogy uralja a pozíciós csatákat vagy megnyerje az egy az egy elleni párbajokat. A helyzettől függően vezetheti a támadást, és hátán viheti a csapatot, elnyelve az ellenséges lövedékeket, vagy erős támogató járműként működhet, segítve a közepes harckocsikat.

Tűzerő

A 120 mm-es lövegnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a normál KPCT és a speciális KPCT lövedékek nagyon megbízhatóak, és kiváló, 262 mm-es, illetve 310 mm-es átütéssel büszkélkedhetnek. A -10 fokos lövegsüllyedéssel és 59 lövedékével rugalmas, és sokáig képes befolyásolni a harcot. 2 000-es percenkénti sebzése jó az osztályához és a szintjéhez képest, míg a 400/400/515 HP lövésenkénti sebzése végzetes lehet a legtöbb ellenfél számára. Érdemes számolni a tank rossz szórásával és célzási idejével, ha távolsági harccal vagy gyorstüzeléssel próbálkozol, de a lövedékek nagy sebessége segíthet ezekben a helyzetekben.

Túlélőképesség

A harckocsi elfogadható, 1 800 HP-s életerejének fő védelmét az erős 350/110/35 mm-es páncélú torony jelenti. A járműtest páncélzata vékony, de a frontpáncél erősen döntött, így képes kivédeni a beérkező lövéseket. Ehhez képest az alsó lemez nagyon gyenge, és a kiemelkedő kupola és a vékony toronytető további gyenge pontok, amelyek gondos védelmet igényelnek. A 390 méteres látótávolság nem kimagasló, de egy kis plusz túlélőképességet biztosít.

Mobilitás

40 km/órás végsebességével mobilitása egyenrangú a hasonló járművekével, és a jó talajellenállóságnak köszönhetően ezt a sebességet a rosszabb felületeken is képes elérni. Ez hasznos a jármű rugalmasságának kihasználásához, illetve hogy mindig ott lehess, ahol a csata zajlik.

KV-4 KTTS

A KV-4 KTTS hátul elhelyezett toronnyal rendelkezik, és feltűnően hasonlít a KV-4 nehéz tankra. Az alacsony manőverezőképességet és középszerű mobilitását az erősen döntött frontpáncélzat ellensúlyozza, amelynek nehéz sebzést okozni. Egy 107 mm-es, nagy átütésű löveggel van felszerelve, amely lövésenként 360 HP sebzést képes okozni, újratöltési ideje pedig kevesebb, mint kilenc másodperc. Hátul elhelyezett tornyával és 90 fokos lövegmozgatási tartományával (45 fok mindkét oldalra) sikeresen alkalmazhatod a „sidescraping-taktikát” a leghatékonyabb szögből, fedezékből és nyílt terepen egyaránt.

Tűzerő

A hátul elhelyezett 107 mm-es löveg 2 571 percenkénti sebzésre képes, ami a 9. legmagasabb érték a VIII-as szintű páncélvadászok között. 360/360/420 HP sebzést képes okozni lövésenként, 227/289/62 mm-es átütéssel, ami fenyegető támadó erővel ruházza fel. A löveg elhelyezése miatt nem lehet 5 foknál lejjebb engedni, de kiváló, 90 fokos tüzelési tartománnyal rendelkezik. Ez hasznos a kevésbé mozgékony vagy közelebbi célpontok kiválasztásakor, hogy ne kelljen a fegyver átlagos pontosságára hagyatkozni, míg a 90 lövedékes kapacitás vakon tüzelésre ösztönöz, és nem bünteti az elhibázott lövéseket.

Túlélőképesség

A KV-4 KTTS csodálatra méltó, 1 400 HP-jánál csak öt VIII-as szintű páncélvadász rendelkezik nagyobb életerővel. 350 méteres látótávolsága azonban a legrosszabbak közé tartozik kategóriájában. Bár az erős felépítmény tetején lévő kis torony egy újabb gyenge pontnak tűnik, valójában elég jól páncélozott. A járműtest legerősebb része 200 mm vastag, a frontpáncélzat általában megbízható, a lövegpajzs pedig 250 mm-es lemezekkel rendelkezik. A jármű legsebezhetőbb pontjai közé tartoznak a torony oldalai, a tető és az első páncéllemez ívelt része.

Mobilitás

A méret és a vastag páncélzat miatt nem meglepő, hogy a jármű végsebessége mindössze 35 km/h, és a fordulási sebessége is lassú, mindössze 24 fok/mp. A széles tüzelési tartomány kompenzálja ezt, de a pozícionálást ennek ellenére alaposan meg kell fontolni ezzel a páncélvadásszal.

Szerinted érdemes megszerezni a Mérnök Indítókkal játékba kerülő két új prémium tankot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.