Worlds 2022: Smurfmaker lecsapott, Faker még mindig egy zseni

Worlds 2022: Smurfmaker lecsapott, Faker még mindig egy zseni

Hatalmas meglepetéssel zárult a 2022-es Worlds főtáblájának első mérkőzésnapja.

Összesen hat meccset rendeztek a 2022-es League of Legends-világbajnokság főtáblájának első napján. A Cloud9 és a Fnatic nyitott, a Gen.G és a Royal Never Give Up zárt, közte meg izgulhattatok a G2 vs DWG KIA és a T1 vs EDG rangadókon. Az év legnézettebb e-sportversenyének legutóbbi mérkőzésnapjával elégedettek lehetnek a rajongók, ugyanis fordulatokban gazdag Bo1-eken szurkolhattak a helyszínen és a képernyők előtt. A mai nap 23:00-s kezdéssel jön a folytatás, az összecsapásokat lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar kommentárral, ahol értékes dropok várnak rátok!

SmurfMaker, avagy a G2 Esports óriási pofonba szaladt bele

A magyar időzóna szerinti hajnali órák egyik legizgalmasabb összecsapásának ígérkezett az LEC-rekorder és a 2020-as világbajnok ütközete. A hype érződött, de a csapatok nem voltak egy súlycsoportban. A DWG KIA agyonverte a G2-t, ezt nem lehet szebben kifejezni. A nap legszebb megmozdulásait futószalagon szállította ShowMaker, a koreai középső ösvényes. Esélye sem volt caPséknek arra, hogy a középső szakasztól beleszóljanak a mérkőzés alakulásába, egyszerűen ez most nem az ő napjuk volt.

Faker még mindig elképesztő

Két világbajnok találkozott az Idézők szurdokában, de csak az egyikőjük mutatott igazán jó formát. A T1 a 23. perc előtt lerombolta a címvédő Nexusát, gyakorlatilag gáláztak egyet az LCK ezüstérmesei. A valaha volt legjobb idéző impozáns statisztikát tett le az asztalra, Akali irányításával 7-1-7-es KDA-val végzett.

Mindenben a legjobbak papíron, de rögtön vereséggel kezdtek

Záróakkordként érkezett a Szurdokba Lehends ikonikus Singed support választása, de a 2022-es MSI-bajnok nem rettent meg ettől a picktől. A Royal Never Give Up nagyon gyors tempót diktált, amivel a Gen.G nem tudta tartani a lépést. Breathe és Gala bombaformában játszottak, de az egész team odatette magát. Nagy meglepetésre így a D csoportban a kínai óriás kezdett jobban, az LCK nyári győztesének ki kell köszörülnie ezt a csorbát.

Worlds 2022 - Group Stage - 1. meccsnap eredményei

C9 vs FNC (0-1)

G2 vs DWG (0-1)

CFO vs 100 (1-0)

JDG vs EG (1-0)

T1 vs EDG (1-0)

GEN vs RNG (0-1)

Worlds 2022 - Group Stage - 2. meccsnap menetrendje

23:00 - Rogue vs DRX

00:00 - Evil Geniuses vs G2 Esports

01:00 - Fnatic vs T1

02:00 - Edward Gaming Hycan vs Cloud 9

03:00 - Top Esports vs GAM Esports

04:00 - DWG KIA vs JDG Intel Esports Club

Megkezdi szereplését a VB-n a Rogue és a Top Esports, avagy először képernyőn a C csoport. Az LEC frissen megkoronázott királyára az a DRX vár, akik eddig nem veszítettek mérkőzést még a tornán, a kínai ezüstérmes a vietnami bajnokkal méri össze erejét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Rogue győzelemmel nyitja a világbajnokságot?

League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.