Videójátékban tanult trükkel jutott döntőbe egy valódi NASCAR pilóta

Videójátékban tanult trükkel jutott döntőbe egy valódi NASCAR pilóta

Ki gondolta volna, hogy ez a manőver történelmi sikerhez vezet? Még maga a pilóta sem nagyon.

Ross Chastain neve valószínűleg a legtöbbeteknek nem mond annyira sokat, pedig legutóbbi manőverével alighanem végérvényesen beírta magát az autóversenyzés történetébe. A NASCAR-pilóta egy 500 körös verseny utolsó körében a tizedik helyről az ötödikig ugrott előre egy videójátékban elsajátított trükknek a segítségével. Ezzel egyébként biztosította a helyét az év végi szezonzáró kupaversenyre is.

Chastain a klasszikus „falon gurulás” (wall-ride) manővert alkalmazta: teljes sebességre gyorsult fel, majd az utolsó kanyarban gyakorlatilag az autó jobb oldalával a falat használta az extra sebesség miatt, hogy előzni tudjon. Ez az esztelen lépés nemcsak Chastain csapatának – a Trackhouse Racingnek – biztosította első szereplését a NASCAR bajnoki döntőjében, de beállította a Martinsville Speedway történetének körrekordját is.

Chastain sokat játszott a GameCube-on a 2005-ös NASCAR videójátékkal. A verseny utáni interjúban elmondta azt is, hogy nem volt benne biztos, hogy ez valóban működni fog-e, hiszen ezt mindössze egy videójátékban próbálgatta még 8 éves korában. Ez azonban nem tántorította el és belevágott, ötödik sebességbe kapcsolt, majd a falhoz irányította az autóját, ezután pedig el is engedte a kormányt. Hagyta, hogy az autóversenyzés istenei döntsenek a sorsáról. Ahogy a videóban is látni lehet, bevált, bár nem mindenkinek nyerte el maradéktalanul a tetszését a versenyző bohóckodása. A tavalyi év bajnoka, Kyle Larson azt mondta az újságíróknak, hogy ez a tett nem tünteti fel jó színben a sportágat és szerinte elég kínos manőver volt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!