FIFA 23: Mi mindent tudunk a World Cup-módról?

FIFA 23: Mi mindent tudunk a World Cup-módról?

Az év talán legjobban várt eseménye érkezik hamarosan.

A futballfanatikusok kezdenek vb-lázban égni, már nem kell sokat várni, hogy elkezdődjön a labdarúgás legnagyobb eseménye, amely az olimpia mellett a sportvilág legnagyobb eseménye is. Ez pedig a világbajnokság, amelyet négy évente rendeznek meg, idén rendhagyó módon az év végén, szezon közben. Ennek többek között az az oka, hogy Katarban elviselhetetlen lenne a hőség nyáron. Az, hogy jó ötlet volt odavinni a vb-t már más kérdés, szerintem a legtöbb szurkoló gyorsan rávágná, hogy nem. Ettől függetlenül ez sem tudja megfosztani a tornát attól, hogy ez egy ünnep legyen. A foci ünnepe. Rajongók milliói követik figyelemmel a történéseket akkor is, ha épp az ő hazájuk nem jutott ki. Igaz ez Magyarországra is. A legnagyobb eséllyel Argentína és Brazília mellett talán az európai futballnemzetek indulnak, Spanyolország, Németország, Anglia, Franciaország például. Ennek ellenére a világ minden tájáról érkeznek futballisták és szurkolók, hogy megmutassák magukat. Emellett persze az EA háza táján sem áll meg az élet, és bőszen készülnek, hogy a FIFA-játékosok is a lehető legautentikusabb vb-élményt kapják.

November 9-én rajtol majd az esemény a játékban, míg maga a világbajnokság november 20-án indul. A pályán történtek azonban nem csak a World Cup módot érintik,  a Ones to Watch promóra is hatással lesznek. A játékmód már hetekkel ezelőtt kiszivárgott, majd gyorsan követte az első vb-lap is. Az már világos, hogy nem lesz külön választva az Ultimate Teamből a FUT-ra vonatkozó vb-tartalom, hanem a megszokott módba illeszkedik majd be. Ennek ellenére sok olyan kontent érkezik, ami segítségével úgy érezhetjük, mi is a vb részesei vagyunk.

Érkezik több kisebb promó:

  • Path to Glory (november 11.-december 23.): Élő kártyák, amelyeknek a nemzetek versenyen elért teljesítménye alapján fejlődik a ratingje
  • World Cup Stories (december 2.): Az addig vezető út legszebb pillanataira emlékszik
  • World Cup FUT Phenoms (december 9.) - Egy vadonatúj promóció, amely a labdarúgás "legfényesebb sztárjait" jutalmazza.
  • Team of the Tournament (a vb végén): Egy különleges kártyákból álló csapat, amely kiemeli a katari vb legjobb játékosait.
  • A verseny során 30 különleges FUT VB-Hero és ICON is megjelenik, amelyek mindegyike magasabb minősítéssel rendelkezik, mint a normál változatuk.

Azonban nem csak az Ultimate Teamet érinti majd a World Cup-mód. A rajongók többféleképpen is végigjátszhatják a tornát, offline és online egyaránt.

  • FIFA World Cup 2022: A 2022-es katari világbajnokság egyjátékos újrajátszása, amely az elejétől a végéig játszható.
  • Online Tournament Mode: Küzdd végig a torna kiütéses szakaszát más játékosok ellen.
  • Your FIFA World Cup: A világbajnokság élő változata, amely frissül a legfrissebb helyezésekkel, mérkőzésekkel, eredményekkel és csapatokkal, amelyeket egyjátékos módban is élvezhetsz.

Mit jelent tehát mindez?

Az egyébként ingyenes kiegészítő rengeteg újdonsággal készül. Egyedül is lehetőséged van végigjátszani a tornát, de online is játszhatsz a kieséses szakasztól. Talán jobb lett volna, ha az egész lejátszható, de ez nehezebben összeegyeztethető random játékosok esetén. Emellett arra is lehetőséget kapunk, hogy a valóságnak megfelelően haladjunk. Az aznapi mérkőzéseket lejátszhatjuk, ahol a többi pályán az az eredmény alakul ki, ami a valóságban, ha pedig visszaugrunk az időben az adott felállással tudunk majd játszani. Persze arra is lehetőségünk lesz, hogy végül más nemzettel emeljük magasba a trófeát, mint a valóságban. Azokra is gondoltak, akik nem szerepelnek a tornán. További 15 nemzetet lehet hozzáadni a tornákhoz, akik nem jutottak ki a selejtezők során. Érdekesség, hogy Magyarország is szerepel a videóban, így remélhetőleg mi is részesei lehetünk, és a magyar válogatottal is megnyerhetjük a versenyt. Tehát összességében rengeteg féle módon végigjátszhatjuk egyedül, barátokkal és online is. Emellett a környezet is megváltozik, a stadion, a labda, a közönség mind-mind a vb-hangulatot adják vissza. Az Ultimate Teamben egy teljes szezon során folymatosan naponta kapjuk majd a teendőket. Ezzel pedig különleges lapokat és egyéb tárgyakat szerezhetünk. A vb korábbi legendái is különleges lapokat kapnak majd. Emellett különleges, retro mezekbe is bújtathatjuk a csapatunkat, nosztalgiával gondolva a múlt nagyjaira.

Te kinek szurkolsz? Szerinted ki nyeri meg a világbajnokságot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jó ötlet volt a szezon közepére szervezni a világbajnokságot?

  • 100 %
  • 0 %