LEC: Hazatérhetnek 2023-ra a tékozló sztárok

LEC: Hazatérhetnek 2023-ra a tékozló sztárok

Kifejezetten szerencsétlen évet zárt mindkét sztár, jövőre régi klubjukban érnének fel ismét a csúcsra.

Egyetlen percre sincs nyugta az LEC-hez közel álló informátoroknak. Újabb két sztár neve bukkant fel az átigazolási pletykákban, amely további találgatásokra adhat okot a 2023-as összeállítások kapcsán. Mikyx LEC Wooloo szerint a G2 Esports támogatója lehet jövőre, továbbá Carzzy a MAD Lions löveszéként bizonyíthat újra. Mindkét játékos már több bajnoki címet is nyert Európa legrangosabb LoL ligájában, ezért ha megvalósulnak ezek a klubváltások, izgatottan várhatja minden néző és rajongó, hogy ismét magasba emelhetik-e a trófeát régi-új csapataikkal.

Mikyx és a G2 Esports

A 24 éves szlovén veterán 2018 novemberétől 2021 decemberéig erősítette a Szamurájokat. Több mint három éves G2-s pályafutása alatt a VB-n kívül mindent megnyert, amit egy európai klubbal lehetséges. 2019-ben és 2020-ban az LEC tavaszi és nyári szezonjában megkoronázták őket, sőt 2019-ben sikerült behúzniuk az MSI-t, amelyre sem előtte, sem utána nem volt képes egyetlen európai szervezet sem. 2022-ben a tavaszi split közben váltotta Advienne-t az EXCEL támogató szerepkörében, azonban az igazán nagy sikerek elkerülték. A rájátszásba ugyan bejutottak idén két alkalommal is, de mindkétszer a 6. hellyel kellett beérniük. Ha tényleg összejön a Mikyx -> G2 átigazolás, akkor Targamasnak új csapatot kell keresnie. A belga támogató óriási hősmedencével rendelkezik, valamint szerzett már releváns nemzetközi tapasztalatot is, így mindenképpen helyet követelhet magának egy másik LEC-együttesben.

Carzzy és a MAD Lions

2021 Carzzy és a MAD éve volt. Az Oroszlánok back-to-back megnyerték az LEC-t, elődöntőt játszhattak az MSI-on, negyeddöntőig jutottak a Worldsön. Ilyen portfolió mellett nem véletlen, hogy a Team Vitality meglátta a cseh ADC-ben a potenciált, amikor eltervezték, hogy összerakják Európa új szupercsapatát. A projekt megbukott, idén nyáron már a rájátszás sem jött össze annak az ötösnek, amelyben Carzzy oldalán ott szerepelt Perkz, Alphari, Haru és Labrov. A még mindig csak 20 éves lövész Kaiserrel már kétszer eljutott oda, ahol csak nagyon kevesen jártak. A pletykák szerint jövőre akár újra átélheti ezeket a feledhetetlen pillanatokat egykori csapatával.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Targamas marad jövőre az LEC-ben?

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.