Worlds 2022: Alpaka vs Kecske, avagy Deft és Faker a ma este sztárjai

Worlds 2022: Alpaka vs Kecske, avagy Deft és Faker a ma este sztárjai

Mind a két veterán történelmi tettet szeretne végrehajtani az Idézők szurdokában.

Elérkezett a döntő napja, legalábbis a San Fransiscó-i időzóna szerint. A 2022-es Worlds utolsó Bo5-ös szériájában a T1 és a DRX játékosainak lenyűgöző és páratlan játékának lehettek szemtanúi. Mind a két ötös bizonyította már, hogy nem érdemtelenül jutottak el az utolsó lépcsőfokhoz, amelyet azonban csak egyikőjük tud megmászni. Az egyik oldalon ott van Faker, a Kecske, a GOAT, a valaha volt legnagyobb és legeredményesebb League of Legends játékos, akit a hátán hordott a Föld. A másik oldalon láthatjátok Deftet, az Alpakát, aki szeretne végre beleülni abba a trónba, amelyre egész életében vágyott. Egy hatalmas dél-koreai ütközet van kilátásban, amelynek minden mozzanatát a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven éjféltől.

Faker, a GOAT, avagy a Kecske

A T1 legendája ihletett formában játszott eddig az egész világbajnokságon. Hét különböző karakter került a kezei közé, főleg Akalival és Ryze-zal mutatta meg az ellenfeleinek, hogy a "vén kecske is megnyalja a sót". Bár statisztikában nem nyújt kiemelkedőt ösvényen, az a minimális hátrány, amibe kerül a meccsek korai szakaszában, belefér a csapat stratégiájába. Nyolc alkalommal halt meg eddig a tornán úgy az első 15 percben, hogy nem volt mellette társ 1500-as távolságban. Erre mindenképpen oda kell majd figyelnie az LCK ezüstérmesének, mivel zeka képes arra, hogy 1v1-ben elkapja a 26 éves veterán grabancát.

Deft, az Alpaka

A közösségi médiában elkezdték mémelni a DRX lövészét, hogy hasonlít egy alpakára. Végül erre a vonatra felült ő is, elfogadta, hogy egy háziasított dél-amerikai tevefélével azonosítják őt a League of Legendshez kapcsolódó arcok. Mivel egy középiskolába (Mapo Gimnázium) jártak Fakerrel, ezért nem meglepő módon van közös múltjuk. Mindketten az osztályuk legjobb LoL-osai voltak, de a suliban úgy tartották, hogy az abszolút legügyesebb idéző Gojeonpa, azaz Faker. Bár felvették egymást a kliensen belül barátnak, a való életben nem igazán találkoztak. Néha a folyosón egymásba botlottak, de akkor sem beszélgettek igazán. Ettől függetlenül a közös múlt és az emlékek belengik majd a színpadot, amelyen hamarosan VB-győztest avatnak. Deft a Play-Inből érkezik, ezért jóval több tétmérkőzés van az ujjaiban, mint riválisának. Stabil ösvényfázis és biztonságos játék jellemző a DRX ADC-jére, ami nem véletlen. Talán ő az egyetlen a világbajnokságon, aki képes tényleg hasznos tagja lenni a csapatának Ezreal irányításával.

Szerintetek melyik játékos emelheti magasba a Worlds-trófeát? Faker 4. alkalommal vagy Deft életében először?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Deft vagy Faker végez jobb KDA-val a döntőben?