Ezért Faker a valaha volt legnagyobb League of Legends játékos

Ezért Faker a valaha volt legnagyobb League of Legends játékos

Ami az NBA-nek Michael Jordan, az a League of Legendsnek Faker.

Egészen elképesztő pályafutás van már most a 25 éves koreai e-sportoló mögött, aki már most beírta magát sokszorosan a League of Legends történelemkönyvekbeLee "Faker" Sang-hyeokról úgy beszélnek, hogy ő a LoL GOAT-ja, azaz a valaha volt legnagyobb játékosa (Greatest Of All Time). A jelző nem véletlen, ugyanis sikert sikerre halmozott az elmúlt egy évtizedben. Idén ismét lehet majd követni a legenda játékát, ugyanis a T1 LCK 2. seedként jutott ki a 2021-es Worldsre. Minden vb meccset magyarul élvezhettek október 5-étől a lolesports.com és az esport2tv Twitch csatornán!

Faker és az eddigi Worlds meccsek

A középső ösvényes SKT/T1 játékos karrierje során öt alkalommal jutott ki a LoL világbajnokságra. Ezeken összesen 83 meccset játszott le, amelyből 60-at megnyert csapatával. A 72,3%-os győzelmi mutató annak fényében őrületes, hogy négy alkalommal döntőzhetett Worldsön, amelyből hármat be is húzott. Az SSG elleni fináléban esélye sem volt az SKT-nek, ahogy a G2 elleni 2019-es elődöntőben sem.

A 83 mérkőzésen 29 különböző hősnek szavazott bizalmat Faker, 11-11 alkalommal Oriannát és Ryze-t pickelte. Összesen 11 hőst játszott mindössze egy alkalommal, ezeken a "különleges" meccseken a mérlege 7 győzelem és 4 vereség. Ryze-zal 6,6-es KDA-t tud felmutatni, győzelmi aránya 81,8%-os. Két olyan karakter került a sztár kezei közé, amellyel legalább három meccset lejátszott és nem veszített egyetlen egyszer sem. Fizz és Lissandra 3-3 meccsen volt Fakernél, 6 győzelem az eredmény. Legendás Ryze választásával utoljára 2019. november 3-án találkozhattatok, ekkor Perkz Oriannája ellen küzdött a középső ösvényen. A Nexust végül a G2 döntötte be, Faker 3-2-3-as statisztikát ért el. 

Milyen Worlds rekordokat tart Faker?

  • Ő az egyetlen, aki négy alkalommal döntőzhetett karrierje során
  • Csak neki van három világbajnoki címe a világon játékosként (kk0ma edzőként szintén három vb címmel rendelkezik)
  • Ő játszotta a legtöbb meccset Worldsön (Sneaky és Rekkles 75-75 meccsel rendelkezik, idén egyikőjük sincs ott a vb-n)
  • Jensennel együtt neki van a legtöbb Ryze meccse világbajnokságon (Oriannával megelőzi őt Jensen, neki 13 Worlds meccse van a kontrolmágussal)
  • Ő játszotta a legtöbb különböző hőst a midesek közül
  • Faker győzelmi aránya a legjobb a legalább 40 Worlds meccsel rendelkező midesek közül (ShowMaker 77,1%-os win rate-tel rendelkezik, de "csak" 35 meccset játszott eddig vb-n)
  • Fakeré a legjobb arany/perc mutató a legalább 40 Worlds meccsel rendelkező midesek közül

A fenti statisztikák fényében nem túlzás kijelenti azt, hogy Faker teljesítményéhez egyelőre még nem tud senki felnőni. Az új generációból talán ShowMaker lehet majd az a midesek közül, aki hasonlóan nagy eredményekre lehet képes. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted Faker mikor vonul vissza?