Worlds 2022: T1 vagy DRX, órákon belül eldől a bajnoki cím sorsa

Egyetlen kérdés maradt már csak, hogy a T1 vagy a DRX lesz 2022 világbajnoka.

Több mint egy hónappal ezelőtt csaptak a billentyűk közé a világ legjobb játékosai a 2022-es League of Legends-világbajnokságon. Azóta rengeteg izgalmas, fordulatos és emlékezetes mérkőzést vívtak meg az Idézők szurdokában, de egyszer mindennek eljön a vége. Az idei Worldsön már csak egyetlen Bo5-ös szériát játszanak le, azonban ez a szett dönt mindenről. San Fransiscóban, a Chase Centerben magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órától megküzd egymással a T1 és a DRX, a két koreai együttes. A történelmi menetelést bemutató LCK negyedik helyezettet a rekordbajnok állítaná meg a fináléban, így egy igazán pikáns ütközetre van kilátás.

T1 vs DRX (01:00-tól, Bo5)

  • Zeus, Oner, Faker, Gumayusi és Keria vs Kingen, Pyosik, zeka, Deft és BeryL

Mindkét együttes a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságából érkezett a Worldsre. A T1 a tavaszi dominancia után behódolt a Gen.G akaratának, a DRX foggal és körömmel harcolta ki az utolsó továbbjutást érő helyezést a ligában. Mivel Defték a Play-Inből indultak, ezért sokkal több tétmeccs van az ujjaikban a 12.18-as LoL-frissítésen. A meta már nagyjából kialakult, de pont az "underdog" ötös az, amelyik képes váratlanabb húzásokra. Pyosik Kindredje és BeryL Heimerdingerje bármikor felbukkanhat a Szurdokban, a kérdés, hogy erre milyen módon tudnak reagálni Fakerék.

A T1 mellett sokkal több érvet lehet felsorakoztatni, de a legfontosabb talán az, hogy náluk játszik a 2022-es Worlds top 2 felső ösvényese (369 talán az első), valamint ők rendelkeznek a legerősebb alsó ösvényes párossal. Gumayusi és Keria eddig ellenállhatatlan formában játszott az egész tornán, JDG szintű leolvadást kéne bemutatniuk ahhoz, hogy a DRX uralni tudja a térkép alsó részét. Deft rutinja mellett ott van zeka, az ellenfél vérére és könnyeire éhező fiatal mides, aki alaposan beárazta a világ legjobbjának tartott Chovyt az elődöntőben. Az Akali és Sylas választások befolyásolhatják a döntő kimenetelét, ez a két karakter hatalmas szerepet vállalhat a végső győzelem kiharcolásában egyik, illetve másik oldalon egyaránt.

A fogadóirodáknál és a hivatalos LoL-os tippjátékban abszolút favoritnak számít a T1, azonban a DRX az EDG és a Gen.G ellen is az "esélytelenek nyugalmával" indulhatott, aztán látjátok, hogy meddig jutottak. Abban bízzatok, hogy legalább annyira izgalmas lesz az idei VB-döntő, mint a 2021-es, amikor 5. mérkőzésen, minden előzetes várakozást lesöpörve az asztalról diadalmaskodott az EDward Gaming. Ti milyen végeredményt vártok a T1 vs DRX Bo5-től?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!